Ravintolat Helsinki x 17

Ravintolat Helsinki x 17

Tässä ensimmäisinä Helsinki-kuukausina, kolmasosavuoden aikana, meidän ravintolakäyttäytyminen on lähtenyt lapasesta melko railakkaasti. Ryhtiliikettä on jo tehty ja kotikokkailu on jälleen nostanut päätään, mutta ekat viikot oltiin kyllä kaukana keittiöstä ja ulkoistettiin nälkämme muiden murheeksi. Kevään ja alkukesän seikkailuista johtuen mulla on siis aika kiva läjä erilaisia mestoja testailtuna ympäri Helsinkiä, ja ajattelin ne nyt jakaa teidän kanssa ravintolavinkkeinä Helsinkiin.

Rakastan stalkata ravintolat yli ja ympäri ennen niihin menemistä, ja parhaita urkkimispaikkoja ovat ihmisten Instagram-kuvat sekä tietenkin blogeissa olevat ravintolalistaukset. Netissä olevasta menusta on vaikea päätellä fiilistä, eikä suosio aina tarkoita, että ruoka olisi tosi hyvää, joten aitojen ihmisten kokemukset, fiiliskuvat ja palaute kiinnostavat. Kirjoittelin myös, kenen kanssa oon ravintoloissa käynyt; ehkä neljän ihmisen mielipide on vahvempi kuin kahden?

Tässä siis rehellistä tekstiä paikoista, joissa on tullut kevään aikana käytyä. Kaikki listatut ovat suosittelujen arvoisia, kädenlämpöiset jätin jutusta pois!

Aamupalat:

Levain

Käytiin Artun, Artun serkun Karon ja tämän miehen Eskon kanssa kesäisellä työpäivän aamupalalla Töölön Levainissa. Valkkasin All-Day Breakfast-listalta Eggs Florentinen, ja Artun lautaselle päätyi Eggs Norwegian, jotka molemmat olivat erinomaisia; reilu määrä hollandaisea, kaksi täydellistä uppomunaa ja maistuvat lisukkeet. Myös gluteenittomasta leivästä pisteet! Uunipuuro tuoksui herkulliselta, eikä avocadopaahtiksetkaan Eskon lautasella pahalta näyttäneet. Kahvista ja kauramaidosta lisäplussaa! Levain tarjoilee myös illallista, joten ennakkoluuloni leipomosta menivät vähän mönkään vaikka Levain on toki sitäkin!

Kuuma

Ah, mun ikisuosikki KUUMA! Käytiin Annin kanssa starttaamassa työpäivä toukokuussa Punavuoresta, ja oli just niin hyvä kuin aikaisemminkin. Suosittelen lämpimästi! Kuuma on urbaani olohuone, jossa ruuan lisäksi pääsee hypistelemään ja shoppaamaan Nest Factoryn ihanuuksia. Kuumaan ei oteta varauksia, joten jos haluat varmasti paikan pyllyllesi, mene ajoissa tai saatat joutua kiireisenä aikana odottamaan tovin. Aamupala saatavana myös ruokavaliot huomioiden.

Levain ja Eggs Florentine gluteenittomilla leivillä.

Cafelito

Kallion pienikokoinen Cafelito on varmasti yksi Helsingin söpöimpiä kahviloita. Käytiin tiimin kanssa sateisena aamuna haukkaamassa palaset Espanjaa ja voi että me kaikki tykättiin kovasti! Aamupalasettiin kuului kaksi leipää (vaihtoehdoista vaikea päättää, koska olisin halunnut kaikki!), annos jogurttia granolalla, kahvit sekä tuoremehu. Varaudu siihen, ettet sovi sisään; Cafelitoon mahtuu ehkä nipin napin 14 henkilöä aterioimaan. Aurinkoisella kelillä kadulla on onneksi tilaa levittäytyä ulkosalle. Täältäkin sai gluteenitonta leipää.

Why Join the Navy When You Can Be a Pirate

Annankadun ja Eerikinkadun kulmassa sijaitseva, ihanan pöhlän niminen ravintola kätkee sisäpihalleen valloittavan terassin. Tämä raflan varsinaisista ruuista en uskalla lupailla, mutta nautiskelin puolilitraisen take away-aamupalasmoothien seitsemän kerrosta ylempänä Columbia Roadin tiloissa neukkarinpöydän ääressä. Smoothie oli tuhti ja maukas, eli passaa tosi hyvin mukaan otettavaksi aamupalaksi.

El Fant

Okei, El fantissa en ole käynyt nyt Helsingissä asuessani, mutta olen testannut paikan mun polttaribrunssilla sekä kaksin Artun kanssa. Torikorttelissa, aivan Senaatintorin kupeessa sijaitsee söpö ja tunnelmallinen El Fant, josta saa kaikkea aamupalasta viinin kautta lounaaseen. Aamupalaihmisenä olen toki osunut sinne aamupalalle ja brunssille, ja etenkin puurot sekä aamupalaleivät ovat olleet tosi maistuvia.

Lounaat:

Yes yes yes

Iso-Roballe äänekkäästi saapunut kasvisravintola Yes Yes Yes on minimalistille ja värisairaalle hieman överi, mutta silmä tottuu nopsaan katselemaan pastellisia seiniä, neonvaloja ja kirjavia vesikannuja. Strategisesti valikoitu henkilökunta pitää yllä hilpeää säpinää, ja viihdyttiin Ilonan kanssa mainiosti lauantain myöhäisellä lounaalla tovi jos toinenkin. Ruoka yllätti raskaudellaan, sijoittaisin Yes yes yesin kasvisravintoloiden mättöpäätyyn. Halloumranskikset, risotto ja pistaasilta ja parmesaanilta maistuva dippi upposivat kyllä parempiin suihin hyvällä ruokahalulla.

Wagocoro

Nyt seuraa valtionsalaisuus! Runeberginkadulla Töölössä, hyvin huomaamattomassa liiketilassa piilottelee suloinen pieni ravintola, josta saa ainakin Suomen ellei koko Euroopan parasta sushia. Kimurantit aukioloajat tekevät herkuttelusta haastavaa, mutta usko pois: tämä sushiravintola on ehdottomasti vaivan arvoinen! Täällä käytiin Artun kanssa treffeillä eräänä keväisenä torstaina.

La Plage

Mustikkamaalla, meren poukamassa nököttävä La Plage pääsee ensisijaisesti sijaintinsa vuoksi listalle. Käytiin Millan ja Titin kanssa eräänä sunnuntaina ajelemassa kaupunkipyöräreissu lounaalle, ja eteen kannettu parsa & lohi oli maukas ja passeli rauhalliselle alkukesän terassilounaalle. La Plage sopii hyvin myös pikku välijuomalle, uskoisin, että vaikkapa Aperol Spritzit passaisivat mainiosti kesäpäivää viilentämään.

Bar 9

Paljon kehuttu, mutta meiltä aikasemmin väliinjäänyt klassikko Uudenmaankadulla, jonka onneksi kylässä piipahtanut Tuomas kekkasi! Bar9 tarjoilee älyttömästi vaihtoehtoja, mutta meidän seurue kääntyi aasialaisten herkkujen puoleen. Tom Yam-keitto lennätti meitsin takaisin Thaimaahan vuosien jälkeen, tuo tulinen ja kookoksinen keitto toimii aina! Poikien wokit katosivat myös suihin vauhdilla, joten koko poppoon puolesta voimme todeta, että maineensa arvoinen, mutkaton mesta. Lauantain hälinä, miljöö ja meno toivat mieleen Brassit tai vähintäänkin etelä-Euroopan kaupungit.

Brindavan Bhajan Cafe

Vallilassa, Kumpulantiellä sijaitseva lounasravintola oli ässä hihasta, sillä pitkäaikaissuosikkimme Kallion Sandro oli kesän kiinni remontin vuoksi. Kasvisravintolan pitkästä tiskistä saa latoa lautaselleen mitä tahtoo, ja lounas maksetaan painon mukaan. Lautasellinen ruokaa (vihanneksia, tahnoja, tofuwokkia ja riisinuudelia) kustansi 10 € ja nälkä lähti. Ruoka oli varsin maukasta, mutta linjastot, tarjottimet ja suurehko tila toivat mieleen enemmän kouluruokalan, eikä boheemi sisustus oikein pelastanut tunnelmaa. Tämä asemoituu sarjaan ”käy ruuan vuoksi”.

Onda (Siltanen)

Helsingin parasta kasvislounasta? En todellakaan ole ammattilainen, mutta uskaltaisin sanoa, että Onda on kasvislounaiden kärkeä. Siltasen tiloihin Kallioon Hakaniemestä loikannut Onda oli hyvä Hakiksessa ja sama meno jatkuu Kalliossa. Aurinkoinen terassi, laaja buffetpöytä ja mainiot maut toimivat kybällä. Vatsansa saa aivan varmasti täyteen!

Pitsaa ja burgeria:

Tähän pakko pistää pikku disclaimer: Pitsa ja burgeriskene on mulle vähän vieras, sillä seilaan mättövesillä niin kovin harvoin; mä en vain oikein välitä näin raskaista safkoista, ja syön pääasiassa ravintoloissa salaattia, lihaa ja kasviksia tai aamupaloja. Näin ollen mun makunystyrät eivät ole kovin hioutuneet tämän skenen osalta. Kevään aikana olen kuitenkin pariin otteeseen villiintynyt, sillä seura on vienyt mukanaan, ja uskaltaisin kuitenkin suositella näiden testaamista.

Putte´s

Hehkutettu Putte´s ei toiminut gluteenittomana, mutta Artun ilmeistä päätellen normiversio toimi ainakin muuttopäivän päätteeksi. Käytiin hakemassa pitsat kävellen, ja vastassa oli melkoinen yllätys kun luulimme saapuvamme pitseriaan; perjantai-iltana meno oli kuin baarissa! Liekö tämä syy Putte´sin suosioon? Putte´s on nimittäin auki pe-la aina 03 saakka!

Hietalahden kauppahallin Roslund

Tekeekö mielesi lihaa? Kun lihakauppa pistää bursapaikan pystyyn, on leipien välissä muutakin kuin salaattia. Hietalahden kauppahalliin on meiltä noin 20 askelta, ja joskus se on täydellinen matka illalliselle. Niinpä käytiin Artun kanssa laiskana perjantaina testaamassa, miltä hehkutetut burgerit maistuu – ja maistuivathan ne!

Roslundin bursat.

Naughty BRGR

Jos simppelimpi Roslund ei riitä, kannattaa kääntyä Naughty Brgr-ravintolan puoleen. Akseli Herlevin kreisinpuoleinen hampparibaari Lönnrotinkadulla tarjoaa varmasti hampparin, jota et ole aikaisemmin maistanut. Meikä tilasi oman burgerini ilman sämpylää salaatinlehtiin käärittynä, ja Naughty -burgeri vei kyllä kielen mennessään! Kävelen usein Naughtyn ohi, ja sinne on lähes poikkeuksetta jono ainakin perjantaisin ja lauantaisin, joka kertonee jostakin.

Kaffia ja kivoja paikkoja:

Tämän kategorian nimi olisi ”kahvia ja kakkua”, mikäli meillä syötäisiin leivonnaisia tai sokeria ylipäätään. Tämä ei silti tarkoita sitä, etteikö herkkuhammas joskus kolottaisi, joten olemme löytäneet keitaan, josta saa kaikkea ihanaa luonnollisesti hedelmillä ja marjoilla makeutettuna. Lisäksi listasin pari kivaa paikkaa, joissa näin kesällä kannattaa ehdottomasti vierailla!

Paulig Kulma

Ahh, kesäpelastus: sokeriton lakritsijäätelö! Paulig Kulmasta saa Pure Heron itsetehtyä, kookosmaitopohjaista jäätelöä, joista mun ehdoton suosikki on lakritsijäde. Kermaisen ja tuhdin makuinen, kunnon lakritsinen pallo tyydyttää jätskinhimot ja pesee sokeriset lajitoverinsa 6-0 (ainakin näin sokeritonta vuotta viettävien mielestä…). Paulig Kulmassa on myös ihania raakakakkuja, lounassalaatteja ja muita ruokia, kahvia (tietty!) ja mainiot puitteet ihmetellä Aleksanterinkadun menoa korituolista tai pieneltä terassilta.

Andanten matchalatte.

Kahvisiskot – Torikahvit Hakaniemessä

Käytiin starttaamassa tiimipäivä Hakiksessa riisipuurolla ja kahveilla. Tätä tuskin tarvitsee sen enempää hehkuttaa, sillä autenttisessa toriympäristössä maistuisi varmaan mikä tahansa aamu-uinnin päälle! Kesäpuuron riisipuurosta tuunaa viereisen kojun tuoreilla mansikoilla.

Andante

Tyylikäs ja seesteinen Andante tarjoilee pientä purtavaakin, mutta ensivisiitilläni maistelin vain matchalattea. Fredrikinkadulla sijaitsevassa kahvilassa on kansainvälinen tunnelma; kahvila on niin turistien kuin paikallistenkin suosiossa. Aion mennä varmasti toistekin!Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *