Käänteitä toisen perään

Käänteitä toisen perään

Tuntuu kaukaiselta ajatukselta, että palattiin lomalta Dubaista vain kolmisen viikkoa sitten, sillä sen jälkeen on ollut vähän kaikenlaista.

Helmikuun lopun tienoilla, siis juuri ennen meidän lomareissua, allekirjoitettiin urakkadiili Arrockin nimissä. Projekti alkoi lähes saman tien Suomeen tultuamme, ja nyt Arttu päästelee viikot kaapeliojahommissa Pietarsaaressa veljensä Juhon ja mun iskän kanssa. Homma on edennyt hienosti, kelit on pääsiassa olleet hyvät ja raitis ilma sekä fyysinen työ ovat ilmeisesti mukavaa vaihtelua hammashommille.  Sormet ristiin, että sama meno jatkuu, työmiehet pysyvät tyytyväisinä ja homma saadaan pian pakettiin!

Urakan johdosta meikä onkin sitten ollut nyt jo pari työviikkoa täällä Oulussa ylhäisessä yksinäisyydessä. Oma aika on ollut ihan terapeuttista, mutta arki eri kaupungeissa aiheuttaa pieniä haasteita kun hoidettavia juttuja on tässä melko paljon. Whatsapilla asioista keskusteleminen on tietyn pisteen jälkeen aika pöhlöä etenkin kun asiaa on hieman tavallista enemmän. Tehtiin nimittäin päätös, jonka kanssa ollaan painiskeltu jo tovi: me muutetaan Helsinkiin. Jo mun tänne muutosta lähtien on ollut melko selvää, että etelään me vielä palataan, mutta koska se tapahtuu on ollut se iso kysymys.

Toisessa vaakakupissa on painanut mun huippu työporukka, Kamppailuklubi ja sen väki, leppoisa elämänmeno ja ihana koti. Välimatka perheeseen ja etenkin mun kavereihin täältä on kuitenkin turhan pitkä, Artun työtilanne on täällä kehno verrattuna muuhun Suomeen, reissaaminen ulkomaille on hankalaa kun joka matkaan tulee yksi välilasku lisää ja tutkaillessani omia fiilksiä tarkemmin kaipailen Helsinkiä aika usein. Lisäksi mun alituinen työmatkailu Oulu-Helsinki välillä ehkä hieman tasaantuu, vaikkei työreissut tähän lopukaan. Niinpä ei auttanut muu kuin lyödä faktat pöytään, lopettaa vatvominen, tehdä päätös ja ryhtyä toimeen.

Viime viikonloppuna pistettiin vuokrailmoitus nettiin omasta kämpästä, ja asuntohakuilmoitus Facebookiin. Asuntonäyttöjä potentiaalisille vuokralaisille on pidetty tällä viikolla joka ilta, ja yksi asuntonäyttö saatiin eilen illalla Skypen välityksellä Helsingistä. Maanantaina menen katsomaan seuraavaa, kun työ vie etelään. Ylimääräiset huonekalut ovat menossa myyntiin, kuukausia kasaantunut kirpparivuori sinne hitsin kirppikselle ja tänään ajattelin käydä kaivamassa mun Ikea-kassivuoren alakerrasta; ne on maailman parhaita muutto”laatikoita”! Aikataulu oli tarkoitus tehdä leppoisaksi, mutta nyt näyttää siltä, että muuttoauto starttaa etelään pääsiäisenä.

Viikon saldo:

  • yksi pariskunta ihania vuokralaisia
  • yksi mainio koti Helsingistä (erittäin todennäköisesti)
  • yksi uusi työpaikka Artulle Helsingistä
  • nippu iloisia ihmisiä siitä, että me muutetaan Helsinkiin (ja toinen mokoma hieman surumielisiä, mutta ei tämä välimatka meitä kokonaan syö!)

Ihan kelpo viikko siis, vaikka aika ihanaa, että se on nyt ohi ja viikonloppu on edessä. Leppoisaa oloa! <3Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *