Viikon parhaat, vko 5

Viikon parhaat, vko 5

Hitto, sehän on jo helmikuu! Minne kummaan tämä aika vilistää?

Viikon viisi suurin hämmästyksen aihe oli aivan ehdottomasti aamupirteys. Puuhailin täysin tavoistani poiketen kaikenlaisia asioita ennen työpäivää kuin mikäkin aamuihminen, ja heräsin tosi aikaisin ilman pakottavaa syytä aika moneen päivään. Muutenkin fiilis on Arttua lainatakseni varsin hörskö, eli erityisen energinen ja ylitsepursuilevan positiivinen. Ehkä tuo valon määrän lisääntyminen soluttautuu pään sisään ja tekee nyt taikojaan pitkän kaamoksen jäljiltä.

Viikkoon on mahtunut taas tosi paljon syitä olla mielissään, ja on hauska huomata, miten näiden positiivisten asioiden miettiminen ja kirjoittaminen tuntuu helpottuvan viikko viikolta. Kivoihin juttuihin kiinnittää myös itse hetkissä enemmän huomiota kun on ”tilivelvollinen” muistamaan nämä aina sunnuntaisin. Olenkohan vain ylipäänsä paremmalla tuulella vai kehittyykö tässä?

Olen löytänyt uutta kuunneltavaa. Pari Bookbeatista bongattua aarretta ja #rahapodi-podcast ovat siivittäneet lenkkejä, työmatkoja ja kotihommia. On tosi hauska oppia jotain uutta, kuunnella eri tavalla ajattelevia ihmisiä tai antaa muuten vaan hyvällä tavalla kirjoitetun kirjan soljua tärykalvojen kautta aivoihin. Tästä syystä myös erilaisten ihmisten tapaaminen on mukavaa; voi vaihtaa ajatuksia, olla asioista samaa tai eri mieltä ja avartaa maailmankuvaansa. On todella kutkuttavaa päästä kurkistamaan jonkun tyypin ajatuksenjuoksuun ja fiilistelemään joko sitä, miten ihanan erilainen tai mahtavan samanlainen on. Tällä viikolla tajuntaa on päässyt ravistelemaan muutamassa erityisen mielenkiintoisessa keskustelussa.

Parhaat viikolta 5

Firstbeat-mittaus

Sain vuoden alusta Firstbeat-mittauslahjakortin, ja pääsin vihdoin asentamaan anturit itseeni ja tekemään kolmen päivän hyvinvointimittauksen torstaiaamusta sunnuntaiaamuun. Yritin tehdä kaikenlaista mitä normaalissa arjessakin, ja varioimaan päivät kaikki vähän erilaisiksi, jotta dataa eri aktiviteettien vaikutuksesta tarttuisi mahdollisimman paljon laitteen muistiin. Jännä nähdä, miten muutama ylikiehahdus ja miellyttäväksi kokemani hetki näkyy palauteraportista, jonka laitteen palautettuani saan.

Uusi passi

Eipä liene syytä sen suurempia selitellä, miksi voimassaoleva passi tuntuu musta tosi hyvältä?

Auringonpaiste

Tällä viikolla on ollut aivan ihana sää monena päivänä. Kylmyys ei haittaa yhtään kun aurinko paistaa silmiin ruokatunnille mennessä, tai illalla kotiin ajaessa on vielä melko valoisaa. Lauantaina sää oli aivan tajuton, ja me otettiin siitä ihan kaikki irti ulkoilemalla kaksi kertaa päivän aikana. En muista koska viimeksi olisi ollut niin äärettömän kaunista!

Aamukahvit

Kofeiinittoman viikon jälkeen kahvi on maistunut aivan sairaan hyvältä! Maanantaina kaffittelun jälkeen oli NIIN paljon virtaa, että koko päivä meni ihan sekopäisen korkeilla energioilla. Olen kuitenkin pinnistänyt kahvini vain aamuiseen kupilliseen, ja se on kumma kyllä ollut varsin sopiva määrä detoxin jälkeen. Annostus pysyköön samana myös jatkossa, liikakäyttö heikentää yöunta ja piristeiden teho heikkenee mitä enemmän niillä lotraa.

Aamu-asiat

Törmäsin Twitterissä useaan otteeseen #aamulenkki -tagilla merkittyihin postauksiin, ja pienen selvittelyn päätteeksi valkeni, että tämän ihmiskunnassa ajatuksia aamuvarhain herätelleen lenkin takana on itse Sarasvuo. No, uteliaana tyyppinä ei auttanut kun lähteä Jartsan kanssa lenkille, ja niin heräsin sekä keskiviikkona että perjantaina klo 6 aamuhämärään kävelemään. Taidan jatkaa tapaa myös ensi viikon!

Etäpäivänä torstaina repäisin ja tein aamulla joogan. Suurin ilo tästä oli hyvän olon lisäksi se, että joogasin aamulla; siis päivän kankeimpaan aikaan! Liekö kahvilla osuutta asiaan?

Sokeriton tammikuu

Olen ylpeä meistä, sillä olemme vetäisseet koko kuun Artun kanssa ilman sokeria! Pikku vedon ansioista meillä ei tulla vuoteen pahemmin makeita syömään, mutta ensimmäisestä kuukaudesta selviäminen on ollut jo melkoinen työvoitto. Toivottavasti matka ilman makeutta on yhtä tasainen koko vuoden ajan.

Sushi-dinneri

Mikä on parasta kun tulee kotiin iltalenkiltä, on käynyt juuri lämpimässä suihkussa ja nälkä alkaa olla melkoinen? No se, että jääkaapissa on ihanaa ruokaa valmiina, eikä sitä tarvitse edes lämmittää! Ylhäisessä yksinäisyydessä hitaasti nautiskeltu sushiannos kruunasi mukavan torstain. Luksus jatkuu, sillä ajellaan juuri kotiin ja viikon viimeinen ateria on valmiina pöytään taiottu kun saavumme Kenttätielle. Iskä ja äiti saapuivat kaupunkiin ja ottivat keittiön haltuun, parasta!

Viikonloppu Pyhäjärvellä

Perjantaina pistettiin läppärit visusti kiinni, pakattiin toppavaatteet auton takapaksiin ja hurautettiin Pyhäjärvelle. Ai että, mikä viikonloppu! Lauantaina oli niin mielipuolisen hieno sää, että en meinannut malttaa sisälle millään, ja illalla kävin vielä saunasta päin paksussa lumihangessa pöllyttämässä kepeää pakkaslunta paljaalle iholle.

Lohet

Lohen perhe oli syypää Pyhäjärveilyyn, ja sitä on aina niin fiiliksissä heidän kanssaan vietetystä ajasta ja pitkään sen jälkeenkin. Kummipoika Aarni on oppinut taas ihan hulluna kaikkea, ja tuosta pikkuisesta rääpäleestä on tullut melkoisen jämy äijä, jolla on kuusi hammasta, takatukka, tolkulla veikeitä ilmeitä ja paljon asiaa. Maailman hyväntuulisin tyyppi ihan varmana. Jussan ja Johannan kanssa palastellut ihmiselon pähkinät tuntuvat aina kepeämmiltä pureskella, ja seuran leppoisa ote elämään laskee hartioita kymmenen senttiä ja virittää aisteja valmiiksi tuleviin päiviin. Kiitos taas <3

Näillä fiiliksillä kohti kotia ja seuraavaa viikkoa. Auringonpaistetta joka iikalle!Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *