Viikon parhaat, vko 4

Viikon parhaat, vko 4

Uuden vuoden neljäs viikko on pian ohi, ja olen äärettömän iloinen, että arki on palannut! Omalla tavallaan vuoden aloituskaaos joulun ja vuodenvaihteen jäljiltä on hauska, mutta kyllä mä tykkään siitä, että olen priorisoinut ja aikatauluttanut hommat. Kaiken suklaahuuruisen joulukoomailun jäljiltä pääkin on taas hyrähtänyt vauhtiin. Ihanaa, ettei enää tarvitse potea eksistentiaalista kriisiä vaan voi keskittyä normaaleihin arjen palapeleihin ja nautiskella päivä kerrallaan.

Elämä vuoden 2018 neljännellä viikolla on kivan tavallista, hyvää arkea. Tämän viikon kohdalla koko vuosi alkaa selvästi hahmottua. Valon määrä lisääntyy, joskin kevät tuntuu vielä täysin utopistiselta ajatukselta täällä Oulun leveysasteilla. Toki kaikenlaista kommellustakin on mahtunut menoihin, peruutettiin muun muassa meidän auto lumihankeen ja jouduttiin soittamaan apua, jotta päästiin jatkamaan matkaa.

Parhaat viikolta 4

Lentoliput, check! Olen jälleen elämänreunassa kiinni ja hengitän ilman paperipussia, sillä lennot on nyt varattu! Norwegian muisti ahkeraa matkustajaa ilmaisella matkalipulla, ja bookattiin matkat Dubaihin helmikuun lopulle. Mua jännittää ihan hirmuisesti mennä käymään Dubaissa, sillä en ole käynyt Arabiemiraateissa sitten paluumuuttoni (siitä on jo 3,5 vuotta!). Toisaalta olen onnesta soikeana, sillä pääsen viettämään aikaa Kikhin kanssa just like we used to, ja näyttämään Artulle kaikki paikat missä oon pyörinyt noina jännittävinä ulkosuomalaisaikoinani. Ekstrana turkoosi meri, hiekka, aurinko, lämpö ja loma. Ah!

Tammilehdoilla treffeillä. Järkkäillään tämän tästä Outin ja Tuomaksen kanssa pariskuntatreffejä, joissa pääosassa on tietenkin ruoka. Treffit ovat olleet viimeaikoina hieman rajoitteisia, sillä Outin EM-kisapaino ei olisi irronnut fondue-illallisilla; vaan nytpä ei mikään ollut meidän ja juustokattilan tiellä! Ruoka oli ihan taivaallista, Outin loputtomasta ideavarastosta irtoaa aina viimeisen päälle menut ja toteutus on taattua laatua kattausta myöten. Ollaan syöty ainakin raclettea, pihvi-illallinen, sushia ja nyt fonduet, ja kesällä Outi järkkäsi terassilla lettukestit. Nam! Välillä toki ollaan meilläkin, viimeksi syötiin kimpassa itsenäisyyspäivän ateria karjalanpiirakoineen ja poron sisäfileineen. Ruokapöydästä selvittyämme pelattiin tietysti myös totuttuun tapaan lautapelejä (joissa Outi tai Tuomas aina voittaa, tällä kertaa Tuomas). Sitten juotiin teetä ja ruodittiin maailman menoa yöhön saakka kunnes kaikkien leukaperät nyrjähteli haukotuksista ja silmät lupsui niin pahasti, että oli pakko hurauttaa kotiin. Oli ihanaa!

Valkoiset tulppaanit ja eukalyptuksen oksat ovat kiva parivaljakko.

Leikkokukat. Tykkään valtavasti leikkokukista, ja kiikutin onnesta soikeana pari nippua valkoisia tulppaaneita kotiin perjantai-iltana. Lauantaina bongasin Prismasta eukalyptuksen oksia, ja tietenkin nappasin niitäkin puskan mukaan. Nyt meidän pöydällä on aivan ihana kimppu, joka muistuttaa hämmentävän paljon mun hääkimppua. Tuplahyvä fiilis siis; siivotussa kodissa tuoreet kukat ja muistot syyskuisista häistä.

Sukunimi vaihtui. Vihdoin! Pitkän odottelun ja kaikenlaisen älyttömän byrokratian jälkeen uusi nimi on saavuttanut kaikki kriittiset palvelut. Passi, ajokortti ja luottokortti on tilauksessa, joten tästedes uskallan esittäytyä Jaakkolana aina kun muistan. Hankalin homma tuntuu olevan sisäistää, että se on nyt tosiaan mun nimi. Pienehköä identiteettikriisiä on kyllä puskenut, mutta eiköhän tuo ala taittumaan.

Kyllä, näin fiiliksissä lumisateesta ja -22 asteen pakkasesta.

Kofeiiniton viikko. Tämäpä on taas sellainen hienoisen ristiriitainen lisäys listalle ”Viikon parhaat”, sillä suhteeni eloon ilman kahvia on hieman joogan kaltainen. Jäätävän maanantaikooman, silmien takana jyskyttävän päänsäryn, 11 tuntisten unien ja laiskiaismaisen tiistain jälkeen kofeiinittomuus alkoi esiintyä keskiviikon valjetessa myös positiivisessa valossa. Sikeät yöunet, tasaisemmat energiat ja kahvin hurmaava tuoksu ovat olleet kyllä muutaman tuskapäivän arvoisia. Silti odotan innolla huomisaamua, jolloin kaivan Aeropressin esiin ja pyöräytän luomupavuista kunnon aamukaffet.

Viikonlopun treenit. Ylläolevasta syystä ollaan molemmat oltu ”vähän naatti”, joten urheilut jäivät työviikolla melko heikolle. Viikonloppuna on otettu vahinko takaisin ja tehty punttia, lenkkiä ja akrojoogaa. Pari liikunnantäyteistä päivää pelastaa kyllä paljon, ja viikon aikana vaivannut alaraajojen jumitus on tipotiessään!

Kunnon talvisää. Tänä vuonna täällä pohjoisessa on ollut ihan oikea talvi. Lunta riittää ja alkuviikolla oli pakkastakin reilu parikymmentä. Aurinkokin on näyttäytynyt, joten on kelvannut kuljeskella ulkona, vaikka vaatetta onkin saanut pukea ihan urakalla.

Toivottavasti sulla oli hyvä viikko, ja alkava tulee olemaan vielä mennyttäkin messevämpi! <3Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *