Matkustuskriisi

Matkustuskriisi

Poden ensi kertaa elämässäni todellista matkustuskriisiä.

Vuosi on jo hyvässä vauhdissa, ja meidän reissusuunnitelmat ovat vielä lähes täysin auki. Kaikki tuntuvat matkustavan koko ajan jonnekin, eikä meidän perheessä olla vielä edes alettu katselemaan kalenteria sillä silmällä. ”Vastahan te edellisiltä reissuilta palasitte!”, voisi joku miettiä, mutta katsokaas kun aika kuluu niin nopeasti (iän karttuessa saletisti muuten kiihtyvällä tahdilla!), että ellei kalenteriin laita rakoja pienille pakomatkoille, ne jäävät helposti tekemättä! Seurauksia en uskalla edes kuvitella, sillä tämä lentomatkojen puute kuristaa jo kriittisesti kaulaa.

Onneksi Artun serkku pelasti homman totaaliselta syöksykierteeltä ja ymmärtää vanheta viisaasti keväällä juhlien kolmekymppisyyttään ulkomailla. Reissupeli on siis niin sanotusti auki; yhdet lentoliput on hommattu. Suuntaamme keväämmällä Belgradiin pitkäksi viikonlopuksi, joka täyttää ”yksi uusi paikka vuodessa”-lupaukseni. Tilanne ei ole siis toivoton.

Mutta sitten kalenteri onkin reissujen osalta ihan tyhjä! Mikään muu meno ei määrittele matkakohteita, sillä Artun fokus on tänä vuonna kääntymässä jiujitsukisailusta businekseen (kyllä, tällainenkin ihme on tapahtunut!). Olen luvannut käydä Dubaissa moikkaamassa Kikiä ja Brunoa, sekä esittelemässä entisen kotikaupunkini Artulle, mutta toistaiseksi sopivaa koloa reissulle ei ole löytynyt. Toisaalta kallisarvoisten vapaapäivien uhraaminen tutulle kaupungille tuntuu pieneltä tuhlaukselta, mutta kyllä mä haluaisin nähdä, mitä sheikit ovat muutamassa vuodessa ehtineet aavikolle pakerruttaa.

Lissabonissa syksyllä 2016

Myös Bali riivaa huolella, tunnen todellista tarvetta päästä pitkästä aikaa turkoosien aaltojen hoivattavaksi. Lomalle isolla ällällä. Aasiaan upottamaan varpaani hiekkaan, läpsyttelemään hienoinen hiki pinnassa pitkin kaupunkien kujia, notkumaan riippukeinussa, uimaan vesiputouksissa ja syömään eksoottisia hedelmiä vailla kiireen kienää. Ah, tropiikki, aurinko ja lämmin merituuli!

Artulta jos kysyy, tämä sen sijaan mielii toki täysin loogisesti aivan toiselle puolelle palloa. Kestosuosikki Brasilia tarjoilisi kyllä mullekin huveja, sitä en kiellä.

Brasilia

Olisi kiva päästä myös Italiaan viinitiloille, oi se sopisikin ihanasti alkusyksyyn! Pikainen kaupunkiloma Euroopassa kesäaikaan vaikkapa Köpiksessä olisi sekin varsin sopiva, Islanti-himo on alkanut sekin kaivella ja jos totta puhutaan, tahkoaisin kyllä ihan mielelläni vaikka koko unelmalomalistan!

Lofooteilla kesällä 2016

Tilannetta ei helpota se, että olemme aloittaneet vuoden alusta tiukan säästökuurin viime vuoden hunsailujen jälkeen. Huolettomasta rahankäytöstämme huolimatta olemme pysyneet budjeteissa ja olleet säästeliäitäkin, mutta kyllä pieni kukkaron nyörien kiristeleminen tekee tällaisen hulttiovuoden jäljiltä ihan hyvää. Ja on tuntunutkin hyvältä! Olen saanut tartutettua säästeliäisyyteni Arttuun, jolla on lähtenyt homma uusille kierroksille ja lapasesta niin totaalisesti, ettei tuota riehakasta excel-haippia haluaisi katkaista.

Barcelona kevät 2015

Toisaalta olisi hauska kokeilla elää nuhteessa, kulkea läpi Oulun talven katse tiukasti kesässä ja sulloa massia säästöpossuun, mutta kokemuksesta tiedän: tuollaisen touhun suunnittelu on meikälle täyttä itsensä jekuttamista. Se polkaisee nilkkaan ennen pitkää.

Minkäs minä sille voin, että parasta ruokaa talven rajusti runtelemalle sielulle on meriveden suolaama tukka. On siis ryhdyttävä toimeen ja alettava vaatia säästöpossunvartijalta budjettiriviä reissailuun!Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *