Loppuvuoden ulkomaankeikat

Loppuvuoden ulkomaankeikat

Virallinen lomaltapaluuviikko alkaa olla yli puolenvälin, ja arvatenkin töissä on taas melkolailla mielekkäämpää kun ympärillä on porukkaa ja käytävillä vipinää. Meidän toimistoituneet lomaheput ovat selkeästi kokeneita lomaltapalailijoita. Ilmassa ei ole valtakunnanlaajuisten julkaisujen otsikoinnin mukaista ahdistusta eikä kukaan ole alkanut tihrustaa nenäliinaan Mäkkinsä takana. Hieno juttu, työpaikka ei siis ole ilmeisesti kovin paha mesta kenenkään mielestä.

Olin kesän aikana lomalla vain viikon, ja heinäkuun hiljaisimmilla hetkillä alkoi päässä kaikua kun kuuntelin lähinnä ilmastointikoneen hurinaa, heiluttelin käsiäni pitääkseni liiketunnistimiin kytketyt valaisimet hereillä ja söin lounasta yksinäni parkkiksen reunakivetyksellä retkeillen. Juttuseura ja jännittävät salapoliisityöt värittivät onneksi päiviäni, kun Oulun yksikön lilluessa kesämökeillään järvessä ja maalatessa omakotitalojaan meikän Skypen vihreä valo houkutteli pakeilleni kollegoita ties minkälaisine pulmineen. Onneksi tekemistä riitti, ja hiljaisessa toimistossa aika meni ripeästi.

Heinäkuun aikana olen ehtinyt ilokseni mukaan myös kesähupeihin. Mansikat on pakastettu ja mustikkasavotta on aikataulutettu kalenteriin. Purjehdusreissussa irtautui kivasti arjesta. Olen saunonut ja uinut, pyöräillyt auringonpaisteessa, lökötellyt parvekkeella ja kuunnellut noin 10 äänikirjaa. Kävin myös killumassa Huikia-seikkailupuistossa Raksilassa ja vielä on tiedossa ainakin Flow-festarit (työreissu, mutta tämä lasketaan!), yksi mökkikeikka sekä muutamat kemut. Lisäksi olen hankkinut salijäsenyyden naapurigymiltä, siivonnut Artun kanssa ylimääräiset kamppeet taloudestamme häkkivarastoa myöten ja suunnitellut kirpparipöydän varaamista. Minusta kuulostaa ihan siltä, kuin olisin ollut lomalla täydet setit!

Lomapäivät ovat kuitenkin vielä edessäpäin. Olemme lähdössä kesälomareissu osa 2:lle syyskuun puolivälissä. Syksyn saapuessa suuntaamme Atlantin toiselle puolelle viikoksi New Yorkiin seikkailemaan. Tiedossa on ainakin lenkkejä Central Parkissa, luultavasti vähän kattoterasseja sekä kymmeniä kilometrejä jalan taitettua asvalttia. Aion myös upottaa hampaani lukuisiin herkkuannoksiin, joita kaupunki tarjoilee. Arttu haluaa painimaan, tietty, ja minä aion sillä välin nautiskella omasta rauhasta lempparikaupungissani. Reissun jälkeen jäämme vielä Helsinkiin, sillä Suomeen rantautuvat ADCC MM-kilpailut ovat must see. Pari vuotta sitten katselimme painikisat Sao Paulossa Brassireissullamme, joten Suomeen rantautuessamme nuo karkelot on tapitettava paikanpäältä.

Reissusuunnitelmista muhkeimmat ajoittuvat marraskuulle, ja pääsenkin loppuvuodesta tahkoamaan uusia kaupunkeja ”paikat, joissa en ole vielä käynyt”-vihkoseeni. OP goes Silicon Valley -vaihto-ohjelma kuljettaa minut vuoden pimeimmäksi kuukaudeksi Kalifornian Piilaaksoon töihin ja nyt on lennotkin varattu. Syy avata skumppa! Tarkoituksena on etsiä ja kontaktoida mielenkiintoisia yrityksiä, esittäytyä ja luoda verkostoja sekä tavata start upeja, joiden kanssa minulle on järjestetty treffejä. Arkipäivät täyttyvät erilaisista tapaamisista, tilaisuuksista sekä työnteosta Plugarilla. Saimme keikan järjesteltyä niin, että Arttu lähtee matkaan mukaan. Päivänsä San Josessa treenicampilla jiujitsun parissa pakertava puoliskoni on myös reissullamme personal assistant, joka on luvannut huolehtia läppärin kanssa viilettävän asuinkumppaninsa ruokahuollosta sekä vapaa-ajanvietosta. Suunnitteilla on viikonloppureissuja lähialueille, joiden tiimoilta otan auliisti erilaisia vinkkejä vastaan. Koko matkamme alkaa San Franciscosta parin päivän lomailulla ennen Palo Altoon appelsiinipuun ja mobiilisaunan katveeseen, neljän makkarin yrittäjäkommuuniin majoittumista. Voitte kuvitella, etten malttaisi millään odottaa!

Viime syksystä viisastuneena olen siis järkännyt loppuvuodeksi sellaiset setit, ettei kaamosmasennus pääse hiipimään ihoni alle. Onneksi kesää on vielä nautiskeltavana, eikä ole kiire minnekään lämpimän kesäkelin helliessä Oulua.Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *