Lomalaiskuus

Lomalaiskuus

Onkohan sellaista keksintöä kuin lomansuunnitteluloma?

Tässä kun on paahdellut täysillä arkea maanantaista sunnuntaihin ei ole jäänyt liiemmin aikaa miettiä, mitä sitä lomallaan oikein tekisi ja tässä on iskenyt ilmiselvä lomalaiskuus. Lomaahan meikälle on kertynyt huimat yhdeksän päivää, lähes kokonaiset kaksi viikkoa siis, joten siinähän on jo vaikka ja kuinka vapaata aikaa tahkottavaksi pitkin kesälaitumia! Muut lomalaiset, jotka ovat jo tälle odotetulle irrallisuuspätkälleen liuenneet, näyttävät ajavan prätkällä, saunovan, kirmaavan pitkin maailmaa Indonesiasta New Yorkiin, fiilistelevän festareilla, lekottelevan mökkilaitureilla ja rallattavan huvipuistolaitteissa. Kumma kyllä, mikään edellämainituista ei aiheuta pienintäkään kateutta tai tunnu istuvan kalenteriini. Olenkohan hengissä?

Kaikki tuntuu jotenkin, no, työläältä. Ja lomallahan ei saa olla työlästä, sillä käsittääkseni koko loman idea on olla lomalla, ei töissä. Töissä ehtii sitten tuntea tekevänsä kovalla työllä työläitä tehtäviä työkseen – jos sellaiselle tunteelle nyt ylipäänsä tarvetta on. Ajatus ohjelmoimattomasta loma-ajasta houkuttaa, mutta pelottaakin hieman. Entä jos loman loputtua ei tunnu siltä, että on lomaillut ja kaduttaa, ettei suunnitellutkaan lomaansa? Jos siitä ei tulekaan yhtään hyvä? Jos en saa aikaan mitään ja tekemättömyys alkaa ketuttaa?

Mitä enemmän asiaa päässäni pyörittelen, sitä vähemmän alan kuulostaa omalta itseltäni. Koska vapaa-ajasta tuli ongelmallista? En koe olevani töissä pakosta tai odota valtavasti, että pääsisin lomalle; päinvastoin minusta on oikein mukavaa mennä töihin aamuisin ja näin rankkasateilla Technopoliksen suojissa on asiat paljon paremmin, kuin vaikkapa telttaretkellä. Voisiko siis tässä piillä mahdollisuus? Saattaisinko sittenkin nautiskella kovasti siitä, ettei tarvitse pakata laukun laukkua, ei tankata, ei istua ja odottaa. Siksi taidan lunastaa lupaukseni olla tekemättä lomallani mitään.

suo_aniksenmakuinen
Hyttysiä lukuunottamatta matka oli varsin mieluisa, ja saatiinkin kiertää koko reitti kaksin.

Onkohan tämä sittenkin juuri se kaikkien aikojen loma, jota olen odottanut? Voi tätä jännityksen määrää! Kohta en enää malta odottaa, että loma on jo ohi, jotta pääsen analysoimaan tämän minulle täysin uudenlaisen lomatestin tulokset!

Jännittävää tiistaita, täällä ihastellaan ukkosta ja mennään illaksi ilmajoogaan.

In English:

I must be ill or I´m having a serious vacation laziness.

My summer vacay starts next week (I´ve got off almost for two weeks), and all I can think of doing is absolutely nothing. I´m not interested in packing, driving, traveling, sitting or waiting. I cannot think of festivals or amusement parks, the best ideas I can think of right now are going into the library or drinking coffee while laying on our sofa. The same shit (sorry!) I´m able to do every single day but I never do.

So when exactly I was willing to stay home reading a book?

Despite the fact that I´m a bit scared, I guess the best thing to do in this situation is to listen to the voice inside my head and not to force myself to go and explore. So plan free vacation it is! No need to pick myself up in the morning if I don´t want to, no promises, no must go´s. Just two weeks of time.

I´m actully staring to get excited here!

Happy week, everyone! On sunday we made a trip to the swamp. Awesome place, but man I hate mosquitos! They´re everywhere.

Right now I´m watching the thunder and pouring rain. Later I´m going to finish the day with a relaxing aerial yoga class. Summer vibes <3Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *