Nolo uupumus

Nolo uupumus

Oon luvannut niin monesti itselleni, että tänään avaan blogin ja kirjoitan. Sitten avaan oman rikkoutuneen läppärini sijasta Artun koneen, katselen hetken tyhjää selainta ja siirryn pois saamatta aikaan mitään. Ajelehdin pyykkäämään, tiskaamaan tai viikkaamaan; näitä tärkeitäkin asioita on vaikka ja kuinka tekemättä. Ärsytys kasvaa, edellisestä jutusta on kulunut jo pari kuukautta. Taitaa olla pisimpiä blogitaukoja mitä olen pitänyt koko blogin historiassa, mietin, ja turhaudun lisää.

Aina, kun kirjoittamisesta pitää tauon, paineet kasvaa. Pitäisi olla jotain fiksua sanottavaa tai ainakin hyviä kuvia. Pitäisi saada aikaan jotain hauskaa, kantaaottavaa tai tunteita herättävää. Pitäisi sitä ja pitäisi tätä, vaikka omalla tontillahan tässä vaan ja ihan huvikseen. Miksi hauskasta harrastuksesta pitää kasata ylipäätään mitään odotuksia itselleen? Tätä samaa vikaa synnyttävät lähes kaikki muutkin elämäni tekemiset, ja sitten ollaankin pisteessä kun ei vaan jaksa mitään ylimääräistä. Omista odotuksista kasvaa taakka, joka kerääntyy pikkuhiljaa, se muuttuu suuremmaksi ja raskaammaksi. Seuraa uupumus. Uupumus, joka on itsessään jo ärsyttävää, mutta se  alkaa myös nolottaa. Kuka muka väsyy kivoista asioista niin paljon, ettei jaksa? Mullahan on niin ihanasti tällä hetkellä kaikki, ettei mulla nyt mitenkään voi olla väsy! Poden huonoa omaatuntoa kieltäytyä. Miten mukavat asiat voi kuluttaa loppuun siinä missä raskaatkin? Vaati ilmiselvästi tällaisen kunnon sänkyyn kaatavan räkätaudin ja neljä lepopäivää ennen tämän ymmärtämistä. Arttu tuli juuri treeneistä ja sain päässäni kehitellyn ajatuksen ulos kokonaisena lauseena: ”Mä en selkeästi jaksa tällästä, vaikka niin kivaa onkin”. Nyt on vaan otettava iisimmin, opeteltava olemaan ihan oikeasti tekemättä MITÄÄN, ja sanomaan niille mukavillekin asioille ajoissa ei. Vilkutettava sohvalta vaikka väkisin kun toinen lähtee treeneihin ja nautittava hiljaisuudesta vaakatasossa.

Viimeiset kaksi kuukautta ovat olleet siis samaa matalalentoa, kuin elämä yleensä. Olen ehtinyt juhlia isän 60-vuotisjuhlat, käydä äidin kanssa minilomalla Nizzassa, piipahtaa Rukalla työporukalla, korkata terassikauden ja kokata vappuna kotosalla, piipahtaa Artun kanssa kisamatkalla Luulajassa Ruotsissa lukkopainikisoissa, kipaista pari kertaa työreissulla Helsingissä, touhottaa Kroatiassa ja Montenegrossa monitoimisena kaasona, järjestää 30 hengen tuparit ja kihlajaisjuhlat meillä kotona sekä esiintyä ensimmäistä kertaa kymmeneen vuoteen tanssiryhmän kanssa. Normaalien työtuntien lisäksi siis. Kaiken muun ohessa olemme vieneet eteenpäin urakointialan startup-yritystä, joka on vienyt pienen tiimimme jäseniä Intiaan kolmeksi viikoksi, ja saimme jopa vieraita Suomeen Saudi-Arabiasta viime viikolla. Todella jännittäviä ja hienoja juttuja, mutta imevät toki energiaa siinä missä muutkin hommat; sopimuksia, lakimiehiä, aikatauluja, bookkauksia ja sellaista yleistä jännitystä – siis sitä tavallista touhua, mitä nyt yritystoimintaan liittyy. Kuulostaa aivan ihanalta, ja sitä se on ollutkin! Niin paljon rakkaita ihmisiä, naurua ja hupia, matkustamista, bisnestä ja ripaus luksustakin, joista kaikista olen äärettömän kiitollinen ja mielettömän onnellinen. Tässä kun samaan syssyyn on tupattu uuden asunnon sisutaminen, pidetty treeneistä kiinni tavalliseen tahtiin ja Arttu on taputellut koulunsa päätökseen, joudun nolona myöntämään olevani aivan puhki eikä kivakaan tunnu enää niin kivalta. Ei vaan jaksa uupumukseltaan iloita ja innostua.

Ulkona on aurinkoista ja täydellinen lenkkisää, mutta minä makaan sängyssä verhot kiinni  ja katselen iPadilta Netflixiä. En ole muuten koskaan tehnyt tätä tuntia kauempaa, muuta kuin kipeänä. Ensimmäiset pari päivää takaraivossa soimasi tuttu ääni, mutta olen saanut sen hiljenemään ja ymmärrän vasta nyt, kuinka naatti sitä on ollut. Nukun siis ensi yönä viimeisten öiden tapaan 10 tunnin unet ja mikäli huomennakin väsyttää, en tee töiden lisäksi mitään Suitsia tai Siltaa kummempaa.

In English:

I know, it´s been way too long since I wrote last time. Life´s been super awesome but super tiring as well, and I just realized how exhausted I am now that I´m still in bed after 4 days trying to get rid of the flu. During last two months I´ve stayed 14 out of 61 nights in a hotel (that means almost every fourth night!), and we´ve had guests almost as often as I´ve stayed elsewhere. I´ve been to France, Croatia, Montenegro and Luleå, and visited Helsinki a couple of times too. We´ve organized engagement party and invited friends over for dinner.

All this on top of full working hours, regular training and one startup that has got out of hands in a good way during this time. I must say negotiating deals all over the world is not as straight forward as one might think, but man it´s interesting! Understanding that I really need some rest, I´m now making plans to just stay home and take some time off from my hobbies. Despite the fact that it´s hard to get excited about anything right now, I´m still very grateful and so happy to have a lot of things to do and friends to spend time with.

Remember to take it easy at times and make some space in your calendars if life gets too busy!Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *