Hyvä näin

Maailmani on muuton jäljiltä edelleen vähän vinksallaan. Tavarat ovat kyllä löytäneet paikoilleen ja jokainen pussukka on purettu, mutta rutiinit ovat vielä hieman hakusessa ja toisinaan pysähdyn paikalleni pohtimaan, minne olen jemmannut mustat sukkahousut, hiuspinnit tai laastarit. Sisustuspuuhaa on jäljellä vielä reippaanlaisesti, joten kaikki liikenevä aika menee uusia kulmia tuijotellessa ja huonekaluja mielessä pyöritellen. Olemme selvästi vielä valikoivampaa sorttia, kuin kuvittelimme, ja kodin valmistumisesta emme ole ottaneet minkäänlaisia paineita.

En ole kertaakaan aiemmin näiden seinien sisässä avannut läppäriäni, joka tavallisesti hehkuu sinistä valoaan sylissä harva se ilta. En pidä tätä pelkästään negatiivisena lieveilmiönä; aika fyysisten asioiden parissa tuntuu hyvältä. Olen jokseenkin hyväksynyt realiteetteja, kuten sen, ettei musta tule sellaista kunnon bloggaria ainakaan näillä kalenterivarauksilla. Satunnainen raapustelija olen enkä muuksi muutu ennen ajan mystistä lisääntymistä tai kunnollista menojen karsimista. Aikatauluista saa toki syyttää vain itseään, viime viikolla kävin töissä normaalisti, poikettiin yhtenä iltana Ikeassa, ja liikuntatunteja kerääntyi näiden lisäksi yhteensä 13 – taidan tietää, missä olisi vara nipistää.

SONY DSC
Taka-alalla olevat joutsenet olivat vaarassa jäälautoilla. Onneksi luonnonsuojelija oli paikalla, ja sai joutsenet pois loukusta.
SONY DSC
Joikkeli-niminen joutsen oli ensimmäinen rohkea, ja pelastui melko varmalta jäiden väliin liiskautumiselta. Kaikkiin jännäreihin sitä lenkillään päätyy!

Havaintoja uudesta asunnosta on kertynyt jo runsaasti: Meille paistaa aivan älyttömän ihana aamuvalo, jonka päästän sisään pimennysverhon takaa aina ensitöikseni kun nousen sängystä (silloinkin, kun tuo ei suostu paistamaan). Kiiltävä, valkoinen lattia on juuri niin upea, kuin oletimme, eikä sen siivoaminen ole lainkaan niin työlästä, kuin pelkäsin. Standardia syvempi keittiön taso on huippu, samoin tarpeeksi suuri tila suihkuverhon sisässä. Ihoon liimautuvat suihkuverhot ovat niin iljettäviä. Olohuoneen lattiapinta-ala on yllättänyt suuruudellaan, ja kyllä ihmisen maailmasta tulee täydellisempi, jos omassa keittiössä on toimiva ja täysimittainen astianpesukone. Induktiolieden salamannopea lämpeneminen yllättää edelleen; tattaripastan keittäminen alusta loppuun käy nykyisin alta 10 minuutin. Elintärkeä toiminto väsyneelle treenarille. Sanomatta selvää, että olemme erittäin tyytyväisiä hankintaamme. Parasta on kuitenkin se, että koen olevani tarpeeksi vanha kyetäkseni iloitsemaan moisista, ja kerron näistä samanlaisella innolla, kuin NYCin reissuista vain pari vuotta takaperin.

Torinranta_Oulu_Aniksenmakuinen
Yksi Oulun näteimpiä rakennuksia Torinrannassa.

29 vuotta kierähti mittariin viime kuussa, ja alan oikeasti ymmärtää, että sitä voi olla kasvamatta aikuiseksi ja silti nauttia moisista aikuisten asioista, kuten nyt vaikkapa tiskikoneista. Aamulla luin Suomen Kuvalehdestä jutun Sauli Niinistöstä. Se on kuulkaas aikuisten tekonen se! Vastapainoksi onkin sitten harrastettu karhunkävelyä ja bongailtu joutsenia heikoilla jäillä, haaveiltu elämästä palmun alla pää alaspäin sohvalla lojuen, ja tunneista, joita voisi valuttaa luvan kanssa hukkaan. Eräänä päivänä makasin venyttelytuokion päätteeksi lattialla vasen käsi pystyssä nimettömässä kimaltavaa sormustani ihaillen ja hymyilin leveästi hiljaisuudessa hyvän tovin. Olenhan mä vähän nolo, mutta onnelliset ihmiset ovat kaiketi vähän tällaisia hölmöjä.

Pikisaari_Oulu
Väittävät kevään saapuvan tännekin!

Kevään odotteleminen tuntuu jotenkin tuskaiselta tänä vuonna, mutta oletan, että ensi viikon matka Nizzaan lievittää malttamattoman paloa ja Oulukin alkaa olla lumeton palatessani. Mulla on juuri nyt erittäin akuutti ja käsittämätön tarve päästä tallaamaan nurmikenttiä varvassandaaleissa, heittää kädet ilmaan auringonlaskussa festarimusiikkia kuunnellen, kaivaa kesämekot esiin ja syödä tuoreita mansikoita salaatissa parvekkeella lekotellen. Ranskan reissulla toivottavasti saadaan ensimakua näistä, ja samalla matkalla pidetään peukut pystyssä, että Arttu nappaa kirkkaimman mitalin Finnish Openeista Helsingissä. Onnekseni saan lentää kullan kanssa takaisin kotiin rentouttavan lomareissuni päätteeksi tuli voittoa tai ei. Vappua ennen pitäisi vielä piipahtaa Rukalla työporukan kanssa (apua!), ja sitten voikin aloitella toukokuun skumppapulloja auki poksutellen. Syytä juhlaan tuntuu riittävän, elämässä on juuri nyt kaikki hyvin.

In English:

I´m alive.

Edit.

Sorry for taking my time with the translation! I know it´s been for long since I wrote last time but life´s been very hectic since we got the keys to our new apartment and moved in. Somehow we thought the apartment is gonna be ready in a week or two, but the reality has been quite the opposite. The first few weeks we just tried to manage through days since Arttu had final exams and I was busy at work. We´ve had our families visiting as well, my parents came to help with the move and Arttu´s family came for a visit during Easter. So happy they all are willing to travel all the way from Kankaanpää to Oulu!

Despite the fact that it´s been one busy spring, we´re head over heels in love with our new home! The apartment is spacious and full of natural light. The floors are white and shiny, which makes the space even more white than it is. Our bathroom is small but very well designed so it feels spacious. I cannot even describe how thrilled I am about the first proper kitchen I have now! Cooking makes me happy these days! The location is perfect for us as well, we live close to the city center but not in the very heart of Oulu. The area is peaceful but vivid.

I got older last month, which means that I´m turning 30 next year! I expected I might have a crisis over my age but nope, I´m actually feeling very good at my age. I can enjoy things that adults are able to do, but that doesn´t mean I should grow up and start behaving like one. One day I can take care of our home, read newspapers and have serious discussions, the next day I can lay on the floor and dream of exotic places to live in if I want to. 

It feels like I´ve been waiting for the spring to arrive for months now, but little by little it seems like we might finally get rid of the snow and start to get warmer days to enjoy. I´m traveling to Nice for the weekend so at least I´m gonna get a few days of warmer weather if Oulu is willing to stay chilly. We´re fully booked until First of May, but that´s okay – life so good right now I don´t mind having a little too much things to do.

 Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *