Oma koti

Oma koti

Sormenpäät ei meinaa mahtua näppäimille, näkö sumenee ja tekstintuotto takertelee, sillä on aika paljastaa ne megalomaaniset uutiset, joista Köpisväritteisessä alkuvuoden postauksessa jo sivuilin: Me ostettiin asunto! En meinaa itsekään ihan käsittää, mistä tässä on kyse, mutta totta se on. Me muutetaan maaliskuun puolivälissä ihka omaan kotiin – Oulussa! Tässä kohtaa sopii tiedustella, onko päätös pitkään ja hartaasti mietitty. Rehellisesti voin todeta, että kyllä tässä on tunteella menty melko pitkälti, kuten niin monessa asiassa viime aikoina. ASP-säästäjä olen toki ollut jo pitkään, mutta ei se asunnon osto ole ennen ollut tapetilla ihan oikeasti, eikä ainakaan täältä pohjoisesta! Tunnepohjaisilla päätöksillä kyllä jatketaan tulevaisuudessakin, jos ne tuntuvat näin hyvältä; oon ollut pää pilvissä siitä saakka, kun ostotarjous hyväksyttiin eikä tämä innostus meinaa laantua millään.

Ai missä ja millainen? Tuossahan se on vähän meiltä kaupunkiin päin, ei ihan keskustassa, mutta ei kovin kaukanakaan. Kokoa on reilut 60 m2, joka huimaa meikäläisen mittapuulla päätä; Helsingin edelliset asuntoni olivat 21,5 m2 ja 30m2, joten tilaa tuntuu olevan ihan riitävästi meille kahdelle sekä vieraille, joita sopii nyt useampi kuin yksi kerrallaan kyläilemään.

Ennakkosuunnitelmat kohteesta (ne muutama kuukausi sitten aloitetut) olivat täysin päinvastaiset, ja suunnittelimme täysvaltaista remonttia johonkin pienempään, edukkaaseen kohteeseen keskustassa, mutta päädyimmekin tähän täysin remontoituun kolmioon. Se vaan oli täydellinen ensisilmäyksestä lähtien, se oli meidän oma koti! Olin selannut asunnon kuvia nenä ruudussa ihastuen enemmän ja enemmän, ja jo asunnon näytössä pööpöilin täysin omissa ajatuksissani. Mietin muun muassa miten sisustaisin minkäkin nurkan ja hymyilin aina salaa kun bongailin samoja sisustusjuttuja, joita mulla on jo kotona. Todellinen ammattiostaja! Ja niin, se pikavisiitti tuli tosiaan sössittyä, sillä tästä Ouluilusta taisi tulla nyt vähän pidempi keikka.

oma koti
Ihastuttiin heti asunnon ilmeeseen, ja keittiön ja olohuoneen avonaisuus oli  myös yksi tärkeimmistä tekijöistä asunnon hankinnassa.

Nyt on tietenkin hihkumisen lisäksi hirmuinen sisustushärdelli päällä, ensimmäinen oma koti tuntuu jotenkin spesiaalilta ja viimeinkin voi rakentaa kotiaan omin ehdoin. Meillä on tavaraa tosi vähän, joten uusiakin juttuja on hankittava, jotta saadaan asunto kalustettua. Esimerkiksi sohva pitäisi löytää, eikä muutama mattokaan olisi pahitteeksi. Etenemme kuitenkin fiksusti asian kanssa, sillä kesämenojen budjetti on syytä pitää kasassa.

Kuvankaappaus 2016-1-17 kello 17.52.17 Kuvankaappaus 2016-1-17 kello 17.52.33 Kuvankaappaus 2016-1-17 kello 17.53.16

Inspiraatiokuvia olen kerännyt Pinterestiin jo pitkän aikaa, mutta tahti kiihtynee entisestään. Inspiskuvia löytyy mun boardeilta Pinterst / Annariina , mikäli kiinnostaa. Asunnosta saatte kuvia heti, kun ollaan päästy kamoinemme kynnyksen yli, joka on noin 27 päivän päästä.  Sanoinko jo, että on tämä ihanaa!

In English:

Yikes! We bought an apartment from Oulu! Didn´t see that one coming, huh?

Me neither to be honest, but as it seems we´re gonna stay for a while, and we should move soon anyway, this is more than a wise thing to do (the truth is it just felt like a good thing to do so we did it).

As you might guess, I´m going nuts with the interior stuff here, so feel free to follow my plans on Pinterest! I´m gonna put up some photos as soon as we get our things to our new home, which is approximately in 27 days from now. Yes, I´m actually counting…

The great thing is that as we get more space (over 60 sqm!), we can easily accommodate guests for a longer periods of time and from further away.  So Kikh & Bruno, how about packing your bags and coming to Finland this year? Oulu is not that far, really!Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *