Ne parhaat

Ne parhaat

Vuoden 2015 alussa starttaamani ”Viikon Parhaat”-blogisarja on pikemminkin kasvanut vuoden parhaiksi, sillä meikällä ei näköjään aika piisaa viikottaiseen, kirjalliseen yhteenvetoon elämäni mukavimmista jutuista. Sinänsä kurja juttu, sillä mulle sattuu ainakin omasta mielestä hurjasti siistejä asioita jatkuvalla syötöllä, ja vasten käsittääkseni hyvinkin suomalaista luonteenlaatua musta on kiva jakaa omia positiivisia juttuja siinä missä on huippua kuulla kun muilla menee hyvin.

Kiitollisuus on yksi asia, jonka uskon parantavan merkittävästi elämän- ja ilmanlaatua monellakin tapaa, joten suosittelen itse kunkin tekemään tätä listausta vaikkapa päiväkirjaan tai miettimään iltaisin just ennen nukkumaan menoa elämänsä plussapuolia (keino, joka mulla ei toimi, sillä nukahdan usein kesken ensimmäisen lauseen…). Tai vaikkapa ääninauhuriin, kuten Louis Litt Suitsissa (, joka on muuten tällä hetkellä parasta viihdetarjontaa telkkariamatöörin mielestä). Tai jopa kertomaan kommenttilootassa ihan julkisesti, mitä mukavaa on viikon, parin aikana sattunut! Huh, sepä oiskin hienoa!

Toki kuuntelen mieluusti sitä toistakin puolta; elämän ei kuulu olla pelkkää hunajaa eikä se sellaista todellakaan aina ole. Negatiiviset ja ikävät jutut ovat omanlaisiaan hienouksia, siellä ne puolestaan laittavat mittailemaan omia arvoja, puskevat meitä eteenpäin ja muokkaavat ihmissuhteita, mutta on eri asia, miten paljon niissä velloo ja kuinka pitkään niillä rassaa päätään. Siitä voi kai olla montaa mieltä, onko ne myöskään ketään palvelevaa blogimateriaalia. Kai optimistin on vain luontevaa kirjoittaa niistä jutuista, jotka pistävät suun hymyyn.

Kulunut viikko on ollut ihan älytön, sillä kaikkien muiden positiivisten asioiden lisäksi mulla starttasi uudet työt täällä Oulussa. Sanokaa vaan hulluksi, mutta tämä ennen aikatauluista ja paikasta vapaana liihottava somemanageri on kokenut tällä erää oppineensa entisessä kaiken voitavansa, ja janosi paikkaa, jossa oppimismahdollisuudet lisääntyvät ja oma tontti keskittyy tiukasti markkinointiin. Päähänpistosta lähtenyt idea paisui ja tässä sitä ollaan uuden äärellä jälleen. Tuntuu upealta, kun joku uskoo sun kykyihin niin paljon, että ottaa mukaan tiimiinsä. Tämä viikko toimistossa on osoittanut, että oon just siellä missä pitää. Sitä on jotenkin loksahtanut omalle paikalleen.

Sitten niihin kymmeneen parhaaseen, jotka ovat kyllä tällä erää kahden edellisen viikon parhaat.

 1. Aurinkoinen ystäväni Ilona oli Oulussa viime viikolla lomailemassa, ja meillä oli juuri niin huippu tyttöjen loma kun ennalta odotettavissa olikin. Lenkkeiltiin joka päivä, osteltiin vähän tarpeellisia tavaroita, käytiin kimpassa salilla kiskaisemassa olkapäätreeni ja venuttiin aamupalapöydässä pitkään. Sellaista meidän näköistä lekottelua, lomalta tuntuvaa lomaa.
 2. Ollaan kokkailtu poikkeuksellisen paljon ja panostettu ruokiin viime aikoina. Nautiskeltiin muun muassa täydelliseksi kypsytettyä (tai siis täydellisen raa´aksi jätettyä) naudan sisäfilepihviä ja kesäkurpitsalla, lehtikaalilla ja porkkanalla täytettyjä Manchego-kuorrutteisia uunipaprikoita yhdellä illallisella, toisella soija-seesami-lohta vuohenjuustomuruin koristellulla punajuuri-porkkana-paistoksella ja mätsättiin oikein viinejäkin ruokien kanssa. Meni muuten valinnat nappiin ja hyvin maistui viinit vaikkei dekantteria taloudesta tällä hetkellä löydykään – viinit hengittivät itsensä maukkaiksi kätevästi litran lasipurkeissa. Ruokarajoitteinen kokee rikkoneensa jälleen tylsyysmyyttejä urakalla ja voi rehellisesti sanoa, että ruuasta nauttii kielloista huolimatta.
 3. Arttu oli bongannut CrossMove Companylla starttaavan ilmajoogan alkeiskurssin, jonka ensimmäinen kerta oli perjantaina viikon päätteeksi. Pää alaspäin riippuminen oli aivan ihanaa ja avasi mukavasti jumiutuneita jäseniä. Homma oli niin hauskaa, että nyt killutaan liinassa viikottain starttikurssin merkeissä. Hyvää vastapainoa Kamppailuklubilla möyrimiselle, Ouluhallin levytangoille ja painovoimalle noin yleensä.
 4. Meidän taloyhtiössä on sauna näköalalla, ja päästiin monen viikonlopun jälkeen omalla saunavuorolla nauttimaan löylyistä kattojen yllä. Julkinakuilu 13. kerroksen partsilla on sekin hauskaa nyt, kun ilma alkaa tipahdella nollan alapuolelle.
 5. Viikko sitten lauantai-iltana koitti odotettu Art of Fight ja Kamppailuklubin synttärit. Artulla oli matsi vaasalaisen Tommy Vähäsen kanssa, ja vaikka vähän hiersikin tuo tasapeliin päättynyt vääntö, oli ottelussa paljon hyvääkin. Jatkettiin vielä iltaa yksityisbileisiin, jossa jorattiin pitkästä aikaa aamuun saakka ja syötettiin taksikuskille sukulakuja kotimatkalla.
 6. Uudet työkaverit. Ensipuraisun perusteella ei ole uudessakaan poppoossa moittimista piiruakaan, ja vaikka pimeys on nielaissut jo lähes kaiken valon teknologiakylästä, tuntuu porukassa piisaavan energiaa.
 7. Oon ollut niin lomalla ja niin rennosti edeltävällä viikolla, että oon tainnut vihdoin lepäillä kaikki menetetyt yöunet ekstroineen takaisin. Omakohtaisen kokemuksen valossa voin muuten todeta, että unen merkitys on huomattavasti tärkeämpi, kuin olen koskaan aiemmin hoksannut (pyöritelkää vaan silmiänne, mutta eipä oo tähän paksuun päähän mahtunut tämä fakta aiemmin). Tähän asiaan pitänee palata, tunti lisää yöunta tarkoittaa melkoista muutosta suorituskyvyssä päiväsaikaan.
 8. Meidän läheinen ystävä meni kihloihin, ja se onkin hymyilyttänyt useamman päivän katsella onnellisia kasvoja. On niin ihanaa, että ihmiset löytävät toisensa!
 9. Ollaan superhuonoja shoppailijoita, mutta onnistuttiin ryhdistäytymään ja lähtemään pienelle kierrokselle edellisellä viikolla. Tämä puolipakolla tehty pikahyökkäys vaatetusliikkeeseen tuotti toivottua tulosta, ja nyt ei tarvitse palella tulevana talvena. Ainakaan varpaista.
 10. Kokeilin taannoin myös taitojani hoitajana, kun assaroin onnistuneesti hammaslääkäriä tositoimissa. Sininen työasu päällä kirjoittelin muovi- ja amalgaamipaikkoja paperille hampaita kuvaavien numeroiden alle ja siistin työvälineitä kumihanskat kädessä desinfiointiaineella. Toistaiseksi imu omaa alaa kohtaan on kuitenkin vielä suupuuhia kovempi.

Ekstra: Dublinissa oli tällä viikolla Web Summit, jonne hieman himottelin mukaan katsellessani kuvia tapahtumasta ja tänään sain yllärinä ilmaisen lipun ensi vuoden tapahtumaan Lissaboniin! Ihan tajuton juttu, tiketistä kun normaalisti joutuu pulittamaan useampia satasia.

Mukavaa viikonloppua, kamut! Harmaasta kelistä huolimatta tässäkin päivässä piilee monen monta mielenkiintoista mahdollisuutta tehdä päivästään vieläkin parempi. Me lähdetään nyt antamaan nimi yhdelle supersöpölle tyttölapselle!

In English:

My blog serie ”The best of the week” kind of died for a while (like for 8 months..), but I thought it´s time to fire it up again. Writing down things you are thankful for is useful in many ways, and I think this world is a better place if people concentrate on good stuff.

So here we go, the best of the (last few) week(s).

 1. My lovely friend Ilona visited Oulu a little more than a week ago, and we had one of the nicest vacations walking around, going to the gym and just chilling. 
 2. We´ve been cooking a lot lately. I´ve got a long list of foods I cannot eat at the moment so the best meals are the ones we´ve cooked at home. Restaurants are not too pleased to have guests with so many restrictions.
 3. We started aerial yoga which is great balance for jiujitsu & going to the gym. Hanging upside down really makes you relaxed.
 4. Our sauna on the 13 th floor just makes me happy every single time we are home on Friday evening.
 5. Arttu had a fight in Art of Fight last Saturday. The fight ended in a tie but it was a good match anyway. Private afterparty was fun ending for a long day, but partying with medical students is hard work if you´ve got stuff to do on the next day!
 6. My brand new work mates seem all super.
 7. I´ve been neglecting sleep for a long time, but now I´ve taken it all back. Had no idea what a difference it makes when you´re actually well rested!
 8. Friends getting engaged is always a joy. I love watching happy people! Congrats A & L!
 9. Shopping is not fun at all, but getting new stuff you really need is. We managed to the store and bought a new pair of winter boots for both of us. Winning!
 10. I was working as a nurse for an afternoon wearing blue scrubs and all. Assisting a dentist was a great deal of fun but I´m still more into marketing.

Extra: I got free tickets for the Web Summit 2016 in Lisbon! 

Have a great weekend everyone and please leave your best of the week in comments! We´re off to give a name to a super cute baby girl!Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *