AAAgoesSaoPaulo – Day 13 / Sunnuntailounas

AAAgoesSaoPaulo – Day 13 / Sunnuntailounas
IMG_9505
Huoltohommia aamupalan jälkeen lattianrajassa. Kivuliasta, mutta palkitsevaa touhua.

Sunnuntaina, reilu viikko sitten siis, nukuttiin niin pitkään, kuin unta riitti. Noustiin puolen päivän molemmin puolin ja tehtiin aamupalaa, jonka jälkeen valuttiin lattian rajaan hoitamaan kipeitä jäseniä Brunoa ja Elainea odotellessamme. Aleksilla on mukanaan arsenaali täysin viattoman näköisiä mökkylöitä ja kumppareita, mutta totuus vimpaimien takana on kaikkea muuta; kävin tahtojen taistoa sinisen Roguen pallon kanssa puolituntisen ja hyvä, ettei poru tullut kun kierittelin jalkoja auki. Ovat ilmeisen jumiset kaiken jiujitsuilun ja salipuurtamisen jäljiltä.

Sunnuntain ohjelmassa oli lounas Brunon vanhempien luona, jossa menikin mukavasti koko iltapäivä aina iltaan saakka. Brunon isäpuoli tekee mieletöntä ruokaa, ja italialaistaustaisella äidillä on leipomistaidot hallussa, joten lienee turha edes mainita, miten maittavaa ruokaa meille tarjoiltiin. Lisäksi molemmat olivat aivan ihania tyyppejä, ja yritettiinkin kielimuurista huolimatta kommunikoida Brunon ja Elainen avulla mahdollisimman paljon heidän kanssaan. Italialaiset sukujuuret yhdistettynä brasilialaiseen elämänrytmiin ovat kiehtova kombinaatio, ja lämminhenkinen luonne paistoi läpi siitä hetkestä kun astuimme sisään. Sunnuntailounailla kuulemma volyymi kohoaa ja toisinaan sukujuuriltaan saksalainen Elaine saa toppuutella poikaystävänsä perheen desibelejä alemmaksi, jottei naapureiden sunnuntaiset puuhat häiriinny.

sunnuntailounas_aniksenmakuinen
Bruno ja Elaine sekä Brunon isäpuoli Louis.
IMG_9548
Ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi.
IMG_9546
Alkuun syötiin raikasta salaattia.
IMG_9549
Tuoreita, isoja katkarapuja. Nam!
IMG_9551
Kakkua oli pakko ottaa vielä toinen palanen.
IMG_9552
Ikkunat on täällä poikkeuksetta verkotettu, jotta lapset ja lemmikit pysyvät asuntojen sisäpuolella.
IMG_9553
Sao Paulossa näyttää lähes joka paikassa samalta.
IMG_9554
Pojat pelasivat Brunon Jenkeistä tuomaa peliä.
IMG_9555
Samalla me tutustuttiin lajikirjallisuuteen.
IMG_9556
Jota piisasi kyllä melkolailla.
IMG_9558
Bruno lahjoitti pojille fanipaidat. Ainoa oikea futistiimi on tietenkin Palmeiras!
IMG_9560
Myös Brunon isäpuolen silmäterä halusi mukaan leikkeihin.

Mukavan iltapäivän ja illan päätteeksi käytiin vielä hakemassa kahvinkeittimeen suodatinpusseja St. Etiennestä. Täällä on onneksi noita 24/7 avoinna olevia kauppoja, sillä ruokakaupat ovat usein kokonaan kiinni sunnuntaisin. Ihmeteltiin kakkujen huimaa määrää ja napattiin mukaan pullo punaviiniä – poikkeuksellinen ostos tälle porukalle.

IMG_9563
Mitäs laitetaan? Ihmeteltiin, että kuka ihme nämä kaikki kakut syö.
IMG_9564
Meidän pelastus St Etienne, josta saa ruokaa, ostoksia ja pientä muuta tarpeellista mihin aikaan tahansa.

Illalla tehtiin 30 minuutin joogaharjoitus ja laiskoteltiin punkkua kumoten. Oli oikein passeli ja hyvin tarpeellinen lepopäivä, ja jälleen yksi mahtava kokemus muiden joukkoon. Sunnuntailounas tai -illallinen perheen kesken on hyvin brasilialainen tapa, ja olimme kyllä todella tohkeissamme, että meidät kutsuttiin lystiin mukaan.

Pahoitelut muuten blogin hiljaiselosta, yritän kuroa kiinni tapahtuneita, mutta katsotaan ehdinkö tehdä sitä täältä; viimeiset päivät ovat täynnä ohjelmaa, enkä vaihtaisi kokemuksia koneella istumiseen mistään hinnasta. Palailen siis aina kun aikaa piisaa, ja viimeistään Suomessa kirjoittelen loput kuulumiset ylös. Pojat tulevat pian treenaamasta, jonka jälkeen lähdetään Cuppari Jiujitsulle vielä maalaamaan; yritämme auttaa salin rakentamisessa vähän joka päivä, jotta treenipaikka valmistuisi nopeammin. Tatami saapuu kaiketi ensi viikolla, jonka  jälkeen pienet viimeistelyt ja ovet auki. On sitten paikka, missä treenata kun ensi kerralla tullaan!Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *