Sadepäivä Barcelonassa

Sadepäivä Barcelonassa
DSC_0001
Gaudin suunnittelema Casa Batlló erottuu katukuvasta räikeänä vekkulitalona.

Ensimmäinen kokonainen päivä Barcelonassa alkaa olla lopuillaan. Sateiseksi kirkkaan aamun jälkeen kääntynyt maanantai oli oikein mainio, eikä ropsauttelu ole onneksi menoa hirveästi haitannut. Päästiin siis melko mukiinmenevälle kävelykierrokselle säästä huolimatta, kiitos coretexin. Onnekseni tämä ei ole mikään muotiblogi, sillä tänään kiilasi kyllä kuivana pysyminen tyylin edelle.

Tein aamupäivän töitä ja suuntasimme ulos vasta lounasaikaan; kehno keli karkoitti varmasti suuren osan kanssaturreista ja saatiin käyskennellä melko tyhjillä kaduilla kohti La Ramblaa. Matkalla äkkäsin Oysho-nimisen merkin urheiluvaatteisiin keskittyneen putiikin ja siellä vierähti tovi jos toinenkin; tosi mielenkiintoinen uusi tuttavuus! Toki poikkesimme myös Nikellä, mutta siellä en saanut läheskään samanlaista tuhoa tällä kertaa aikaiseksi.

DSC_0005

Halusin, että söisimme tällä kertaa jotakin aivan erilaista, ja etsiskelin ravintolan puhtaasti erikoissuositusten perusteella. Kasvisravintola Veggie Garden oli todella yllättävä valinta meiltä lihansyöjiltä, mutta mesta osoittautui oikein mainioksi paikaksi lounastaa ja viettää harmaata päivää Barcelonassa.

DSC_0008
Thali-annos, jossa kolmea erilaista intialaista kastiketta, riisiä, leipää ja kasvispihviä.
DSC_0007
Värikäs Veggie Garden.

Lounas alkupaloineen, pääruokineen, jälkkärin ja viinilasin kera kustansi huimat 8,5 € hengeltä, ja annoskoossa ei säästelty. Alkupalaksi nautittu salaatti ja keitto olivat maistuvia, pääruuat sitäkin parempia. Intialaistyyppinen, lämmin safka iski kyllä sateisena päivänä! Palvelusta myös plussaa, ei jouduttu odotella hetkeäkään liikaa, mutta ei tuntunut myöskään siltä, että meidät haluttaisiin pikaisesti ulos. Erittäin kattavaan mehulistaan en päässyt kajoamaan, sillä jälkkärimehulle ei vain yksinkertaisesti ollut tilaa. Toivottavasti reitti kulkee kuitenkin Veggie Gardenin ohi toistamiseen ja voin poiketa vihermehun matkaan välipalaksi. Kiinnostuneille lisäinfot Tripadvisorista.

DSC_0010
Satay-kastikkeella ryhditettyä tofua, riisiä sekä kaalia.

DSC_0011 DSC_0013

Värikäs ravintola pääsee varmasti oikeuksiinsa kesäauringon porottaessa kun sisätila levittäytyy kadulle terassituolein ja lämmin ilmavirta pyrkii sisään, mutta paikka toimi varsin hyvin näin kevään korvallakin.

DSC_0017
Vaatimattoman sisäänkäynnin ei kannata antaa hämätä. Veggie Garden osoittautui erinomaiseksi kasvisravintolaksi pienistä epäilyistä huolimatta.

DSC_0016 DSC_0018

Matka jatkui varsin kylläisenä, ja paluu La Ramblalle paljasti väenpaljouden – onhan täällä muitakin! Olemme molemmat yllättyneitä Barcelonan arkkitehtuurista, joka on aivan upeaa. Katseltavaa siis riittää joka puolella, ja ylipäätään kaupunki on kuin tehty kävelemiseen. Leveitä jalkakäytäviä ja kävelykatuja varmasti muutaman päivän tarpeisiin ja hieman yli!

DSC_0020 DSC_0021

Smoothieineen vastaantuleva väki paljasti The Mercat de Sant Josep de la Boquerian ja poikkesimme sisään kauppahalliin. Värikkäitä mehuja on varmasti jokaisessa reportaasissa Barcelonasta, ja niin on tässäkin. Kookos-mansikkamehu maistui virkistävältä, vaikka voisin kuvitella tuoreiden hedelmämehujen maistuvan vielä paremmalta kun aurinko pistää parastaan ja lämpötila kapuaa kesälukemiin. Hallissa oli myynnissä ties mitä espanjalaisia herkkuja, mutta vatsat täynnä tyydyttiin vain katselemaan muiden kaupankäyntiä.

DSC_0024 DSC_0025 DSC_0027 DSC_0037 DSC_0038 DSC_0039

Päiväkahville poikettiin netin toivossa ARTiCA-kahvilaan. Melko makoisat kahvit tarjoilivat, ja nettihommatkin saatiin hoidettua – hyvä vaihtoehto iänikuiselle Starbucksille, jossa siinäkään ei ole mitään vikaa. Toisinaan vain on hauska kokeilla jotain muuta.

DSC_0040 DSC_0042 DSC_0044

Kahvin jälkeen matka jatkui jälleen ja saavuimme pian satama-alueelle, jossa sade yltyi ja pelastauduimme sisälle Maremagnum-ostoskeskukseen. Olen etsinyt kuumeisesti sopivaa reppua, jolla kantaisi läppärin lisäksi järkkäriä ja eväitä työreissuilla, ja viimein löysin selkään sopivan matkakaverin kotiinviemisiksi. Mielestäni ostoskeskuksen tarjonta oli melko laihaa ja oltiin valmiita vain vajaan tunnin pyörimisen jälkeen – vika taitaa kyllä olla enemmän shoppailijoissa. Pakkasin kamat uuden repun syövereihin ja lähdettiin kävelemään takaisin kohti hotellia.

DSC_0047 DSC_0050

Matkalla poikettiin vielä pikaisesti ottamassa sushia mukaan ja nappaamassa pullo kuohuvaa kyytipojaksi. Iltaruoka hotellilla maistui kuuman suihkun päälle – kyllä sadekelissä ulkona ollessa pieni vilu meinaa iskeä vähän väkisinkin. Tunnelmat ovat edelleen hyvin positiivisia Barcelonasta, täällä on helppo lomailla ilman turhia paineita ja kaupunki toimii hyvin vaikkei keli hellikään.

 

Sormet ristiin, että huomenna sää olisi kuitenkin hieman parempi ja päästäisiin kapuamaan Guell parkiin tai ainakin tutkimaan hieman muita puistoalueita.

In English:

It was raining the whole day here in Barcelona, so after working for a while we put on our waterproof jackets and headed out for a walk around the city. We found some really nice sports clothes from Oysho, a brand I had no idea had such nice collections, and after spending a few hours just wandering around we headed for lunch to a restaurant called the Veggie Garden. I scouted the place from Tripadvisor earlier to try something we wouldn´t normally go for, and it was definitely worth a try. Indian style main courses were delicious, and the whole menu starters, wine and desserts included cost all together just 8,5 € a person. Eating in BCN is cheap!

We made some useful purchases during the day, and enjoyed coffees in ARTiCA cafe on our way as well. When returning to the hotel, we decided to take away sushi for dinner and head back to the hotel.

Barcelona is excellent for this kind of vacation, walking in the city is easy, architecture is beautiful and there´s so much to see you really don´t need to do anything specific.

Fingers crossed tomorrow is going to be sunny day, I´m off to bed now!Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *