Viikon parhaat / vko 4

Noniin, nyt otetaan velkojen kera takaisin kaikki toissa viikon takaiskut! Dar Es Salaamissa on kaikki vaan upeeta ja mahtavaa. Voisin hehkuttaa pelkkää lämpöä koko postauksen, mutta yritän raapia tähän hieman kattavamman kokoelman, sillä mahtui viikkoon numero neljä muutakin, kuin pelkkää Afrikkaa. Viime viikolla maanantaista keskiviikkoon kului siis Suomessa, torstai meni kokonaan lenneellessä ja perjantaista alkoi Afrikan tutkiminen, joten arvaten ei kovin tylsiä hetkiä ole ehtinyt ilmaantua.

Viikon parhaat / vko 4

1. Varattiin huhtikuuksi pitkä viikonloppu Annin kanssa Köpikseen! Tyttöjen matka, joka keskittyy kaupungin fiilistelyyn, kahvitteluun, sekä terveellisen ruuan ja kulttuurin ympärille. Hotelli on hieman spesiaalimpi, joten sielläkin pitäisi riittää nurkkia tutkittavaksi. Dubain kämppikseni, tätä nykyä kotikaupungissaan Köpenhaminassa asuva Lena lupasi tehdä kattavan ennakkoselvityksen meille sopivista spoteista.

2. Oulussa asuva lapsuudenystäväni Arttu piipahti lounaalla Helsingissä lentojen välissä. Matkalla EM-kisoihin Lissaboniin ollut mies oli niin hauska nähdä taas pitkän ajan jälkeen.

3. Tansania! Voi että, täällä on NIIN ihanaa! Afrikka on vienyt sydämeni ihan täysin. On ollut todella vaikeaa kuvitella, millainen maa tämä on, vaikka juttuja onkin kuultu melkoinen määrä. Olen yllättynyt positiivisesti lähestulkoon kaikesta.

4. Duuniflow. Jo ennen tänne tuloa töistä on ollut tosi hyvä fiilis, ja ideoita tuntuu kumpuilevan helposti. Täällä Tansaniassa on käsillä pari äärettömän mielenkiintoista projektia, joissa mukana oleminen on tuonut perspektiiviä myös Suomessa meneillään oleviin asiakkuuksiin.

5. Liisa & Päivi. Päivin kanssa reissaaminen on ihanaa, sillä meillä menee yksiin niin moni juttu ruokailusta treeneihin, ja juteltava ei lopu. Ikinä. Peninsulalla asuva Liisa on osoittautunut aivan huikeaksi tyypiksi, ja olemmekin viettäneet pitkiä dinnereitä ja käyneet syvällisiäkin keskusteluja useampana iltana. Kuuntelisin Liisan kertomuksia Norsunluurannikolta, Keniasta ja Etiopiasta loputtomiin.

6. Parantuminen flunssasta. Olisi melko ikävää, jos sitä täytyisi kulkea täälläkin taukoamatta niistäen. Onneksi lenssu jäi jonnekin Amsterdamin ja Dar Es Salaamin välille, eikä ole haitannut matkaa lainkaan.

7. Urheileminen. Kun mukana on henkilökohtainen joogaopettaja Päivi, työkaveri Maiju vetää voimistelutunteja ja täällä on oma sali alakerrassa, ei ole varsin hankalaa keksiä, miten viettäisi vapaa-aikaansa. Flunssaisen viikon lööbailut onkin otettu täällä hyvää tahtia takaisin. Päivin Go Pole or Go Home-blogista löytyy pieni katsaus siitä, miten jäseniä on liikuteltu.

8. Seikkailu- ja matkallelähtöfiilis. En äkkiseltään tiedä mitään parempaa tunnetta. Laukkujen kanssa suuntaaminen kohti tuntematonta on jotain, mihin en koskaan kyllästy.

9. Illalliskokkailut täällä Liisan luona ovat opettaneet uudenlaisten raaka-aineiden käyttöä. ”Paten kala” eli soija-inkivääri-kevätsipuli-kastikkeella valeltu purppuranapsija vei kielen mennessään. Tätä teen aivan varmasti kotonakin!

10. Aurinko, meri ja valo. Olen niin kaivannut näitä kaikkia, että on hankala pukea sanoiksi tätä tunnetta. Dubaissa asumisen ehdoton ykkösjuttu oli takuuvarma aurinkoinen sää, ja siitä luopuminen onkin ottanut tänä talvena koville. Onneksi nyt saa nautiskella!

In English:

I know I´m late, but please understand that I´ve been busy doing work and enjoying Africa!

If last week was lousy, week number 4 was just awesome. Tanzania has a lot to do with it, but there were other great things as well that made me happy.

Best of the week 4

1. We booked a long weekend getaway to Copenhagen with Anni. Healthy food, culture, cafes and city lifeare waiting for us in just a little more than few months!

2. My childhood friend Arttu lives in Oulu so we don´t see each other that often anymore. On his way to European Championships in Portugal, Arttu had a few hours in between his flights so we had lunch together since ages. So much fun!

3. Tanzania! Africa has stolen my heart.

4. Work flow. Even before coming here it felt like ideas are just coming out of nowhere, and I feel like great things are happening in the near future. I´m attending few very interesting projects here in Dar Es Salaam as well which have brought perspective to my work in Finland.

5. Liisa & Päivi. Traveling with Päivi is always a joy, she´s got very similar way of living as I do, and it seems like there´s always topics to talk about. Liisa, who is hosting us while we´re here in Tanzania, is such a lovely person! We´ve spent long nights just sitting around the table chatting about life, relationships, politics and local culture. I just love it! I could listen to Liisa´s stories about the places she´s been living in for hours!

6. So happy I got rid of the flu. Being sick sucks.

7. I feel like I am in fitness heaven! Päivi teaches yoga, Maiju has gymnastics lessons and there´s a well equipped gym downstairs. Check out Päivi´s training blog Go Pole or Go Home if you want to find out what have we done here on our free time.

8. Feeling adventurous. The feeling when you´re on your way to a completely new place you have never visited before. I think nothing can beat that.

9. Home made dinners. We´ve been cooking quite a lot during our stay. Liisa has a huge kitchen, and she showed us one of the most delicious dishes I´ve ever tasted. The dish is called ”Paten kala” (Pate´s fish in English). This soy-ginger-spring onion garnished red snapper will definitely be one of the most cooked meals of 2015!

10. Sun, sea and light. Gosh, I´ve missed you! Walking along white sandy Coco Beach was pure pleasure for my mind, body and soul. The sunny weaher is something I really miss from Dubai.Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *