Värikäs supersalaatti

Värikäs supersalaatti

Kokkailun sijasta inspiraatio on kohdistunut tänään lukemiseen, eikä suotta. Saku Tuomisen Luova Järkevyys on ainakin ensimmäisten kappaleiden jälkeen osoittautunut erinomaiseksi. Kiitos vain veli mieluisasta joululahjasta! Tämä on mainio kirja hieman tuuletella päätä, sillä Anthony De Mellon Havahtuminen, toinen työn alla oleva luku-urakka, vaatii täysin toisenlaista keskittymistä. Sen erinomaisuudesta en vielä ole varma, mutta ajatuksia tuo ainakin herättää. Uuden vuoden lupauksista yksi siis pitää toistaiseksi! Päivä on pitänyt sisällään myös reippaan lenkin ja ulkogymillä keikkumista, hieman on liukkaita nuo penkit ja tangot, mutta hyvin luisti!

Syödä täytyy, joten vääntäydyin tutkimaan jääkaapin sisältöä, ja päätin selvitä leikkuulaudalla ja veitsellä tästä mittelöstä. Suureksi yllätykseksi salaatistani tuli niin hyvää, että ajattelin jakaa ohjeen saman tien, mikäli huomisen agendalla ei kuulu ylimääräistä keittiössä uurastelua.

Värikäs supersalaatti

 • punakaalia
 • tomaattia
 • kurkkua
 • lehtikaalia
 • porkkanaa
 • makeaa suippopaprikaa
 • avocadoa
 • savustettua lohta
 • valkoisia papuja
 • pestoa
 • balsamicoa
 • sormisuolaa & mustapippuria myllystä
 • kuorittuja hampun siemeniä

Leikkaa kaalit, kurkku, tomaatti, paprika ja porkkana pieniksi paloiksi. Palastele avocado haluamasi kokoisiksi palasiksi, itse tykkään hieman suuremmista kuin muut vihreät. Huuhtele pavut ja nypi savustettu lohi hienoksi. Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Lisää ruokalusikallinen pestoa, loraus balsamicoa ja ripottele päälle vähän suolaa ja pippuria. Sekoita kunnolla, jotta pesto sekoittuu hyvin salaatin joukkoon. Nostele salaatti lautaselle ja ripottele päälle hampun siemenet. Voilá! Sekoittelin pienen määrän tummaa, keitettyä riisiä joukkoon, sillä löysin nökön sitä keitettynä kaapista. Hiukan hiilaria treenin päälle, tavallisesti jättäisin tuon pois.

Salaatista superin tekee se, että tämä sekoitus on maun lisäksi erityisen hyväksi. Kalan, avocadon ja hampun siementen öljyt ovat tärkeitä aivoille, rasva-aineenvaihdunnalle, hormoneille, sekä oleellisia myös vitamiinien imeytymisen kannalta. Vihreissä on jokaisessa erinäinen määrä hyvää vitamiineista mineraaleihin kuiduista puhumattakaan. Mainittakoon vaikkapa lehtikaalin k-vitamiini, rauta, c-vitamiini ja kalsium. Salaatti on gluteeniton ja maidoton, ja se sisältää paljon proteiinia. Hyvyyttä siis alusta loppuun!

Olen kyllä tällaisen arkiruoan fani, mielestäni kotona tehdyt eriskummalliset salaatit lyövät usein raintolasalaatit mennen tullen muutamaa poikkeusta lukuunottamatta.

En katso telkkaria kovinkaan paljoa, itseasiassa avaan töllön nykyisin tosi harvoin. Tänään tilanne on kuitenkin toinen, sillä ruudussa on jotain ehdottoman katsottavaa; herra Jason Statham kuljettamassa mitä lie tänne ja tuonne. A girl’s gotta do what a girl’s gotta do!

Rentouttavaa viikonloppua, kamut!

In English:

Reading, workout, delicious salad and Jason Statham. My recipe for a great weekend! 

 Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *