Bystro Dubai – lounaalla

SONY DSC
Bystro Dubain seinät ovat saaneet nettisivujen perusteella väriä sitten viime näkemän, mutta fiilis välittynee tästäkin.

Läppärin kovalevyä ruotiessani törmäsin kokoelmaan kuvia viimeisiltä päiviltäni Dubaissa. Napsin näitä fotoja ajatuksissani kirjoitella suosituksia vierailemisen arvoisista paikoista; vikoina päivinä tuli nimittäin poikettua ravintoloissa, jotka ovat joko piilossa lymyäviä helmiä tai suurelle yleisölle tuntemattomampia paikkoja.

Seikkailuista on jo tovi vierähtänyt, joten nyt turistikauden startatessa lienee korkea aika paljastaa arkistojen aarteet ja laittaa vinkit jakoon! Lisäksi rikkinäisenä lojuva kamera estää kuvamateriaalin tuotannon, joten samalla iskulla menee nyt monta kärpästä.

SONY DSC
Tuorepuristettu appelsiinimehu on ihanaa kun hedelmät ovat tuoreita ja mehukkaita.

Portugalilainen ystäväni Bruno halusi käydä lounaalla ennen lähtöäni, ja toiveissa oli joku hieman erilainen mesta, sillä helppouden vuoksi suuntasimme usein Dubai Malliin syömään vain jonnekin sen ihmeempiä scouttailematta. Tällä kertaa taksikuski sai opastusta takapenkiltä, kun selitimme Google Mapsin avulla lokaatiota; Bystro Dubai oli vasta avannut ovensa, eikä Dubain suhareilla ole usein aavistustakaan, missä Dubaissa asuvat expatit omine autoineen piipahtavat lounaalla. Taksilla ajeleminen lunchille ei sinänsä ole mitään uutta, mutta Dubaissa asuvien ulkomaalaisten suosiossa olevat paikat saattavat olla taksikuskeilta paljolti hämärän peitossa.

Nämä yksittäiset, kivat raflat ovat turistin näkökulmasta keskellä ei mitään, eikä Dubaissa ole edes varsinaisia osotteita (tai niitä ei kukaan ainakaan tiedä), joten ei kannata huolestua mikäli päädyt teollisuusalueelle kylpyhuonekalusteita myyvien kauppojen liepeille. Paikalle pääsee joko tietämällä lähellä olevia maamerkkejä, kuten sairaaloita ja virastoja, tai antamalla reittiohjeita omasta takaa. Tämä ravintola on kuitenkin Sheikh Zayedin varrella, ja vieressä on toinen mukiinmenevä ruokapaikka Jones the Grocer, joten perille pääsemiseen on melko oivat mahdollisuudet myös taksikyydillä. Ostoskeskus Times Square on myös SZ roadin toisella puolella, joten näillä eväillä pitäisi jo päästä lähelle.

SONY DSC
Tyytyväinen lounastelija. Ura lentoemäntänä nimittäin loppui vain tuntia aikaisemmin koko alkuvuoden kestäneen vakuutusselkkauksen päätteeksi, joka meinasi viedä hermot kerran jos toisenkin.

Bystro on erikoistunut mielettömiin jälkkäreihin, etenkin leivoksiin ja konditoriatuotteisiin, mutta pääruokavalikoima oli varsin mukiinmenevä sekin. Kävin juuri kurkkaamassa nettisivuilta listaa, joka näyttää uusiutuneen täysin ja paisuneen valtavasti, mutta makumaailmaa nuo tuskin ovat menneet uudistuksin töhrimään. Nämä meidän annokset olivat ainakin aivan ihanat!

Saaristolaisleipää muistuttanut pumpernickel bread reilulla satsilla lohta oli kivan kotoista sapuskaa, mutta makumaailmassa vilisti eksoottisempiakin vivahteita, ja Brunon leipä avocado- ja hummustäytteineen vei kuulemma sekin kielen mennessään. Tätä nykyä listalla näyttää tosiaan olevan myös salaatteja ja pääruokia, kannattanee mennä kokeilemaan!

SONY DSC
Tämän lähemmäksi ruisleipää ei Dubain ravintoloissa pääse.
SONY DSC
Avocadoa ja hummusta.

Päiväkahvitteluun Bystro Dubai on vielä lounastelua osuvampi, etenkin jos makeat maistuvat. Isot ikkunat päästävät valoa sisään ja tunnelma on mukavan rento ja kodikas, jonka lisäksi valinnanvaraa ei sokerihiireltä puutu.

Vai miltä näyttää?

SONY DSC
Bystro Dubaissa on jälkkärivalikoimaa naapuriravintoloillekin.

SONY DSC

Loputon herkkutiski tuntuu olevan ravintoloitsijan ylpeys. Omistaja talutti meidät ihastelemaan käsintehtyjä teoksia pääruuan päälle, joista varmasti löytyy kyllä jokaiselle herkkupepulle omansa. Yksityiskohtaisen esittelyn jälkeen talo tarjosi tilattujen kahvien kylkeen maistiaiset vitriinistä pienestä vastustelusta huolimatta; eipä tule kovin usein sokerileivonnaisia maisteltua. Pallukat katosivat kuitenkin pikaisesti parempiin suihin, etenkin leivosasiantuntijana paremmin kunnostautunut ja Pariisissakin asunut portugalilaisvahvistus sanoi suklaatäytteisten tuulihattujen olleen ”just as they should be”.  Maitoa karttelevana sain myös latteni kookosmaidolla, joka oli täydellinen piste erityishyvälle lounaalle.

SONY DSC
Ravintoloitsijan tarjoamat herkut ja kookosmaitolatte.

Mikäli peruspaikat ja turistitungos alkaa ahdistaa, Bystro on kiva paikka käydä ihmettelemässä Dubaissa asuvien ulkomaalaisten elämää ja yrittämistä. Kuten sanottu, muutoksia on tullut käyntini jälkeen melkolailla, mutta on vaikea kuvitella, että hyvää alkua olisi ainakaan pilattu! Mene siis nälkäisenä ja herkkuhammas kolottaen, et pety!

In English:

Just before I left Dubai, my lovely Portuguese friend Bruno wanted to take me out for lunch to somewhere new. Bystro Dubai had just opened their doors so we decided to catch a taxi and drive there to check out the place. It is not abnormal at all in Dubai to hop on a taxi and drive for 10 or 15 kilometers to have lunch; we tend to do that at times, and it was actually something I really enjoyed doing on my days off.

Bystro Dubai is homelike but stylish place, a place where expats would head for coffee or for lunch. The food was simple in a good way, I enjoyed my pumpernickel bread with salmon with great appetite and Bruno said he liked his bread as much as I enjoyed mine. The service was excellent; you can really tell when people are enjoying their work, and are interested in what they are up to. We felt more like guests rather than customers.

After our meal the owner came to show us the huge selections of pastries; the centerpiece of Bystro Dubai is a giant chiller filled with all kind of pastries, breads, cakes and sweets made fresh at the restaurant every day. I am not a big fan of pastries but with selection this huge you´ll find something you love for sure. We didn´t plan on having any sweets but we were offered few bites and they were simply amazing! Thank you again for Bystro Dubai, hopefully I´ll get a chance to visit again while in Dubai.Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *