Mustapapu browniet

Eräänä iltana oli inspiroitunut olo ja aivotoimintaakin riitti, joten päätin kaivella terveysresepteihin keskittynyttä, hajamielisesti täyteltyä ”pakko kokeilla”-kansiotani. Verkkofileistäni putkahti resepti mustapapubrowniehin, joiden erinomaisuuteen olen suhtautunut hyvin kyynisesti; eihän nyt pavuista voi tehdä kelpoista suklaakakkua! En ole mikään pullahiiri, mutta kunnon suklainen mutakakku kyllä vetää puoleensa etenkin näin viileämmällä kelillä mikäli se täyttää vielä jonkinlaiset ravinnolliset kriteerit.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Onneksi on näitä hyviä huijausversioita, tämä meni kyllä meikäläisen makunystyröille ihan täydestä, eikä ravintoarvoissa ole todellakaan moittimista. Uuni siis kuumaksi ja proteiinilla pakatut browniet tulille; näitä kelpaa vedellä vaikkapa kahvakuulailun päätteeksi hyvällä omalla tunnolla. Instagramissa lupaamani resepti jakoon tästä, toivottavasti onnistuvat!

Mustapapu browniet:

 •  5 dl mustia papuja (hyvin valutettuina)
 • 10 kuivattua viikunaa (liotin näitä hetken, jottei blenderi kuolisi saman tien) taateleilla testaan ens kerralla, annostus varmaankin sama
 • 3 munaa
 • 0,5 dl mustaa kahvia
 • 15 tippaa steviauutetta
 • 1 tl leivinjauhetta
 • 1/2 tl aitoa vaniljajauhetta
 • 40 g vaniljariisiproteiinia
 • 1 dl raakakaakaojauhetta

Ainakset hurlumhei blenderissä tai survokseksi sauvasekoittimella; kannattaa hieman jaotella ainesosia, ja varoen ajella massaa tasaiseksi, sillä papumuhennoksesta tulee melkoisen jäykkää tavaraa. Suurehkosta tehostaan huolmatta ei ollut kaukana yksi kärähtänyt blenderi lisää meriitteihin. Lämpöä 175 astetta uuniin ja puolisen tuntia aikaa, sen huomaa kyllä sitten kun rakenne on sopiva. Yön yli jääkaapissa muhinut brownie on parempaa kuin lämpimäinen, joten malttia vain! Mulla ei kyllä meinannut tuo tökötti päästä edes uuniin saakka…

Herkkusuumpaan versioon ujuttautuu pähkinöitä tai vaikkapa raakasuklaapaloja, mutta meikä maisteli mielellään tällaista tavallista perusversiota. Pinnalta lohkeavan kuoren alla on hieman tahmainen sydän; just sellainen, kuin oikeissa brownieissakin!

In English:

I made brownies out of black beans. Yes, there´s 2 cans of black beans and no flour or sugar in these bites! I got so excited about these guilt free bakings I had to come and share the recipe. It is so simple and easy, the only thing that might go wrong is your blender!

 •  5 dl black beans
 • 10 dried figs
 • 3 eggs
 • 0,5 dl black coffee
 • 15 drops of stevia
 • 1 tsp baking powder
 • 1/2 tl vanilla (real vanilla powder!)
 • 40 g vanilla flavored rice protein
 • 1 dl raw cacao powder

Mix all the ingredients in a blender. Put the mixture on a baking tray. Heat up the oven 175  degrees of celcius, and let the brownies bake for 30 minutes. Enjoy cold, the black beans brownies are the best on the next day after being in the fridge over a night.Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *