Salaattia ja marinoituja linssejä

Kyllä taas tietää, että on ollut töitä! Kuluva viikko on ollut tosi hektinen ja käänteitä täynnä. Ihanaa tämä kyllä vaan on, en valita missään nimessä vaikka pitääkin repeillä paikasta toiseen! Rakastan sitä, että tapahtuu paljon ja on monta rautaa tulessa; aina viikonloppuun saakka, kunnes saa vain olla, päättää omat aikataulunsa, ja ihmetellä maailman menoa. Rentoiluakin pääsee starttailemaan taas huomenna, viikonloput tuntuu lisääntyneen kalenterissa! Ai, tätäkö ei saanut sanoa ääneen?

Olen salaattien suurkuluttaja ja vannoutunut rakastaja; syön salaattia vähintään kerran päivässä, useimmiten kahdesti. Yksinkertainen maku vai vilkas mielikuvitus? Samaa salaattia harvoin tulee nautiskeltua montaa kertaa putkeen, joten kaiketi pelissä on myös viitseliäisyyttä ja intoa keksiä uusi variaatioita.

Syksymmällä salaatteihin on kiva saada hieman ruokaisuutta, ja toisinaan joku lämmin lisuke on aika kiva näin ilmojen viiletessä. Karttelen enemmän ja vähemmän tosissani gluteenia ja nopeita hiilareita; ylipäätään suurin osa nauttimistani hiilihydraateista tulee kasviksista, marjoista ja vihanneksista, ja loput sitten muista hitaasti imeytyvistä hiilarilähteistä, kuten runsaskuituisista täysjyväviljavalmisteista. Näitä ovat osaltani pitkälti kaurahiutaleet ja tumma riisi. Tästä syystä vaihtoehdot ruokaisille ja vaivattomille ainesosille kiinnostavat, ja viimeaikoina olen alkanut valloittaa tuntematonta maaperää entistä rohkeammin.

SONY DSC

Sain nimittäin päähäni eräänä päivänä tutustua linsseihin. Tuumasta toimeen hankin näitä herneen sukulaisia kotiin melkein samalta istumalta, joka on hyvin luonteenomaista käytöstä innostuessani; jos ei nyt niin koska sitten! Pohjatyötä piti pikkuisen harrastaa, sillä ei suoraan sanottuna ollut mitään käsitystä siitä, mitä olen käsiini haalinut. Keitin linssit ohjeen mukaan, ja googlailin hieman miten niihin saisi lisämakua olettaen toki suoralta kädeltä linssien olevan melko mauttomia.

SONY DSC

Löysinkin mukiinmenevän reseptin muutettavaksi, mikä siinä onkin, ettei koskaan voi noudattaa reseptissä kerrottuja ohjeita? Keittiökapinallinen sai kuitenkin suhteellisen onnistuneen sotkun aikaiseksi, kas tässä resepti.

Marinoidut linssit

 • keitettyjä, vihreitä linssejä
 • 2 hienonnettua valkosipulia (poistan itse ”sydämet”, jotta marinadista ei tulisi kitkerää)
 • 1 rkl neitsytoliiviöljyä
 • kunnon ripaus sormisuolaa
 • mustapippuria myllystä
 • 2 rkl valkoviinietikkaa
 • 1 tl agavesiirappia tai hunajaa
 • hienonnettua, tuoretta basilikaa

Aineet sekoitetaan keskenään ja linssit pistetään liemeen oleskelemaan. Setin voi syödä siltä seisomalta, mutta maku kehittyy parin tunnin aikana syvemmäksi, joten kannattaa valmistaa tämä seos hyvissä ajoin jääkaappiin viilentymään. Varma menestys! Marinoituja linssejä voi tehdä jääkaappiin isommankin satsin kerralla, ja ripotella salaatin sekaan joko kylmänä tai lämmitettynä. Helppoa ku heinän teko!

SONY DSC

Kuvassa linssisalaatti on saanut kaverikseen loimulohta ja kukkakaalipyrettä, josta pitääkin raapustaa ihan oma postauksensa. Epäilyttävistä raaka-aineista syntyy nimittäin samettinen ja ihan tajuttoman herkullinen lisuke, jonka valmistamiseen ei mene varttia kauempaa. Eikä oo sitä iänikuista salaattia!

In English:

The ongoing week has been busy and quite insane at work, but I must admit I really enjoy the ride. A lot of new things I look forward to, and I´ve found my drive again after the laid back summer time and the long ”vacation” in Dubai. Yey! It feels like there´s more weekends in my calendar than before! Something one shouldn´t say aloud, huh?  Well, I do what I love so I think my time spent at work is time well spent.

My schedules are getting busier so I´m trying to find different ways to keep my diet healthy and nutritious.During the colder times I tend to work out harder, and my body needs more fuel to be warm and active when I´m running around and home is just a place to change and sleep. As I usually get all my carbs from veggies and berries, I felt like figuring out new ways to make my salads more fulfilling. I bought some lentils to try out, and they turned out to be a perfect addition to basic salads.

Marinated lentils

 • boiled green lentils
 • 2 cloves of garlic
 • 1 tbsp virgin olive oil
 • rock salt
 • freshly ground black pepper
 • 2 tbsp white wine vinegar
 • 1 tsp agave syrup or honey
 • fresh basil finely chopped

Mix all the ingredients together, but add the boiled lentils last. Put the mix into the freezer and wait for a couple of hours. I usually make some extra to have some lentils ready to mix with salad for a few days in a row. I have no photos from the actual salad I made (yup, too hungry for a photoshoot!), but I took some photos when I ate my lentil salad with flame grilled salmon and cauliflower puree the next day.

I´ll get back to this cauliflower puree, it is heavenly!Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *