Syyssmoothieta keskellä kaaosta

SONY DSC
New York-muki matkasi ensimmäiseltä NYCin reissultani Dubaihin, ja nyt sen koti on Helsingissä.

”Edes pientä sneak peakia”, pyysi ystäväni, enkä minä kyennyt sanoa ei moiseen. Tässä siis pientä vilautusta uudesta asunnosta; kaikki on vielä leväällään ja kesken, ruokapöytä uupuu, taulut nojailee lattiaan ja tavarat hakevat paikkojaan lampuista puhumattakaan. Edistystä silti eiliseen; mulla on lautasia! Visiitti Freeseen koitui hyvällä tavalla kohtalokkaaksi; parituntisen töiden lomassa heitetyn kahvitastingin jäljiltä täysvalkoiseksi suunniteltua astiakaappia koristaa nyt sinipilkullisia, supersuloisia lautasia, jotka bongasin kahvilan suklaakakkujen alta. Pienestä väriharha-askeleesta huolimatta ne täyttävät kuitenkin tärkeimmät lautasille asetetut kriteerit: 1. Ne on lautaset ja 2. Niistä voi syödä! Ne ovat myös astianpesukonekelpoisia, mulla on nähkääs sellainenkin kapistus nykyisin!

Freese on myös varsin kelpoinen, jopa niin kelpoinen, että ens kerralla menen kameran kera! Erinomaisen kahvin lisäksi mieltäni lämmitteli etenkin Tebianin kalusteet, voi jestas mä pidän sen tyypin kädenjäljestä. Puukalusteista kukkaruukkuun, Habitarekin on paraikaa käynnissä. Taitaa olla pakko mennä piipahtamaan kun oman lehmän lisäksi myös asiakkaan lehmä on ojassa; sisustus tuntuu olevan siis käsillä tällä hetkellä elämän kaikilla osa-alueilla!

SONY DSC
Jostain kumman syystä Ikea-kalusteet on kasattava aina keskellä yötä. Niin kävi tämänkin senkin kanssa, onneksi se näyttää kuitenkin ihan kelpoiselta.

Meinas mennä vähän sivuraiteille, takaisin siis Töölöön ja tähän uutukaiseen kotiin. Kohdistakaamme huomio puutteista erityisyyksiin, täälä on nimittäin oikeasti aikalailla meikän oloista! Asunnossa on nariseva, lakattu lautalattia sekä leveät ikkunalaudat isojen, avattavien ikkunoiden alla. Katossa kiertää kauniisti muotoiltu kohokuvio, ja seinä on rosoinen juuri sillälailla sietämättömän täydellisesti, kuten vain vanhassa asunnossa voi olla. Kylppäri ja keittiö sen sijaan ovat uusia, joka on melkoista plussaa talon ollessa rakennettu 1900-luvun ensimmäisillä vuosikymmenillä. Vaikka itse sanonkin tässä ollaan täydellisyyden lähteillä!

SONY DSC
Kynttilöiden määrä alkaa lähennellä liioittelua, mutta kyllähän ne kuluvatkin. Jäämereltä saakka tuliaisiksi tuodut kivet ovat niin nätit, että saavat asustaa varmaankin tuossa ikkunalaudalla tästä eteenpäin.

Jugend-talon sympaattisella sisäpihalla on terassituolit, ja penkillä istuskelee usein vanha herrasmies. Pesutupaan voisi käydä varaamassa vuoron naapurirapusta, siellä kuulemma vanha asukas pitää kirjaa siitä, kenen pyykkipäivä on kulloinkin. Rappukäytävässä on Pelargonioita ikkunalauta pullollaan, ja levähdysjakkara lienee vaatimattomasti Aaltoa.

SONY DSC
Syyssmoothien lemppariaines on lehtikaali, joka sopii muuten oikein mainiosti marjojen kanssa.
SONY DSC
Syvän purppuran väriset smoothiet ovat tällä hetkellä ykkössuosikkeja.

Ikkunalaudalle pesiytynyt blenderi on ollut kovassa käytössä, tänään pyöräyttelin jälleen välipalat kahvin kaveriksi. Ohjetta toki jakoon, jotta tämän postauksen punainen lanka häviäisi viimeistään nyt.

Viinimarja-lehtikaali-smoothie:

 • kourallinen jäitä
 • puolikas banaani
 • 1 dl mustaviinimarjoja
 • 1/2 dl mustikoita
 • kunnon kasa lehtikaalia (rangan voi jättää laittamatta)
 • pari saksanpähkinää
 • maustamatonta proteiinia (Foodinin vaniljanmakuinen herneproteiini olisi parasta!)
 • pieni loraus MCT-öljyä
 • chia-geeliä
 • vettä
 • ripaus ruususuolaa
 • makeutukseksi hunajaa tai agave-siirappia jos maistuu

Blenderiin vain kaikki ainekset ja sekaisin. Vettä voi laittaa aluksi ihan pienen tilkan ja lisätä sitten jos näyttää, että seos on liian tuhtia.

SONY DSC
Kotitoimistossa kahvia kuluu, suunnitelmissa on alkaa satsata laatuun tässäkin asiassa.
SONY DSC
Tauluhyllyt ovat toistaiseksi vielä järjestelyä vailla, mutta kynttilällä korjaa sekasotkun sielläkin.
SONY DSC
Toy-tuoli on yksinkertaisen kaunis, mutta melko vaativa kapistus pienessä tilassa. Ruokapöydän tuolien löydyttyä sillekin löytynee uusi paikka.

Sisustaminen jatkuu, palailen varmasti kun täällä alkaa näyttää enemmän kodilta ja kamat on paremmassa ryhdissä. Nyt lenkille, on houkuttanut tuo syyssää koko päivän!

SONY DSC
Muistona Kiasmasta lähti mukaan juliste, jonka sanoma on yksinkertaisuudessaan ihan hauska. Saa nähdä päätyykö seinälle vai ei.

In English:

Just a quick sneak peak to my new apartment.

Wooden floors, wide window boards and huge windows are just what I wanted! I still have no lamps, no dining table and no chairs, but I got new plates yesterday. They are completely different that I planned, but I just couldn´t resist the little blue dots after I spotted them in Freese hiding under the chocolate cake. There must be really something wrong with me, a table full of chocolate and I only saw Japanese ceramics!

I made a smoothie today as well, highly recommended to blend kale with black currants and blueberries! Add some chia gel, water, ice cubes, hint of good salt, MCT oil, unflavored protein powder, nuts and half a banana, and you´re good to go! 

Freese was by the way all you can ask for a cafe next door, trying to remember to take my camera with me next time I pay a visit.Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *