Elämäni siistein reissu

Takana on ihan huikea reissu. Elämäni tähänastisista leiskauksista kaikkein makein matka, joka vei kauas ja hieman pidemmällekin. Tarkalleen vuosi ja yhdeksän kuukautta sitten muutin Arabiemiraatteihin tietämättä lainkaan, minne olin itseni laittamassa. Tiesin, että asuisin Dubaissa, olisin töissä lentoemäntänä ja reissua riittäisi, mutta siinä se sitten olikin; tietoa siitä kenen kanssa asuisin, missä asuisin, paljonko saisin palkkaa, minne lentäisin tai millaista elämä Dubaissa olisi ei ollut, eikä sitä tietoa etukäteen mistään saanutkaan. Jätin turhien miettimiset sikseen niille kellä on isompi pää; kyllä se siitä sitten suttaantuu!

SONY DSC

Maailman suurin lentoyhtiö vei kaikenkaikkiaan 46 kohteeseen, osaan useampaan kertaan ja toisiin vain kääntymään. Singaporesta tuli niin tuttu, että hotellin henkilökunta moikkaili, ja minivaltio tuli suhattua ees taas, Manchesterissa kuntosalin personal trainer kyseli että taasko sä olet täällä ja Kuala Lumpurin Petronas Towersin juurella on juotu pari kertaa kahvit. Osa paikoista sen sijaan tuli kurkattua vain vilaukselta, ja joskus joutui kynsin hampain kiskomaan univormua päälle kotimatkaa varten; NYCissä 24 tuntia on vain liian vähän vaikka kuusi kertaa kokeilisi.

SONY DSC

Makeimpia matkoja olivat ehdottomasti alkuvuoden reissu Losiin, kaikki käynnit New Yorkissa, ikimuistoinen Rio De Janeiro-Buenos Aires-lento joka oli kuin lomaa hauskalla jengillä, vuoden 2012 päättävä Brisbane-Auckland-kierros, Tokion huikeat keikaukset keskelle kiireisintä kaupunkia sekä Osaka Kioton käynteineen. Mieleen palaa myös Seoulin hullu yöelämä ja Korean Barbequet, Hong Kongin käsittämätön ihmispaljous sekä Colombossa nautitut merenelävät yömyöhään rantabaarissa unohtamatta Mauritiusta, jolla on ikuisesti paikka sydämessä lomaparatiisina.

SONY DSC

Vapaa ajallakin tuli reissattua, ja matkaa Sri Lankalle muistelen aina lämmöllä ”pienistä” haasteista huolimatta; natiseva takapenkki käy suhteellisen raskaaksi 7,5 tunnin ajomatkalla, joka tulee täytenä yllärinä unettoman yön päälle. Oma kaksikerroksinen rantatalo sen sijaan pyyhki tuskat yhdeltä seisomalta, eikä vastapyydetty kala maistunut lainkaan hassulta varpaat hiekassa. Seychelleillä oleilusta nautin myös kovasti, ehdottomasti visiitin arvoinen paikka ja menee kaveriseurassa hyvin lemmenlomakohdeleimastaan huolimatta! Dubaissa on ollut lomaa jos jonkinlaista myöskin, kiitos ystävät ja perhe, että tulitte käymään! <3

SONY DSC

Nälkä kasvaa syödessä. Kapkaupunki, San Fransisco ja väli-Amerikan maat vetävät puoleensa, ja Balille nyt vaan on pakko päästä heti kun mahdollista. Myös Euroopassa on kohteita vino pino koluttavana, ja Amerikkaa olisi sitäkin kiva nähdä hieman laajemmalti. Passissa on leimoille tilaa, joskin tavallisena kuolevaisena; punainen hattu on aika ripustaa naulaan ja nautiskella uusia paikkoja ajan kanssa, hyvässä seurassa. Yksin matkustamisessa on puolensa, mutta kyllä reissussa rähjääntyy mielellään kera tutun ihmisolennon.

Vaikka menojalkaa vipattaa, tämä kesä on (pääsääntöisesti) Suomea varten; kasteinen nurmikko varpaissa, puusaunan tuoksu ja kuumana hehkuva grilli. Torilta haetut makeat mansikat, viileäksi taittuva ilta ja valoisat kesäyöt. Helsingin kadut kuumana päivänä, kylmä valkkari Espalla ja pyörällä kurvaavat kaupunkilaiset. Ai että mun on näitä ikävä!

SONY DSC SONY DSC SONY DSC

Sitä isompi ikävä on omia ihmisiäni. Vaikka levittelisi miten paljon käsiään ei tälläkään siipivälillä kykene kuvastamaan sitä onnen määrää mikä tulvahtaa sisälläni kun ajattelen, että siinä te kohta olette, ihan lähellä, ja voin ihan kasvokkain ihmetellä elämän koukeroita. Uskokaa vaan, mikään Skype tai Facebook ei korvaa niitä hetkiä, jotka viettää oikeasti vierekkäin. Tästä syystä myös sydänalaa hieman riipaisee; tänne jää joukko huikeita tyyppejä, joita tulen varmasti kaipaamaan kipeästi.

SONY DSC

Suurin hienous tässä reissussa on ollut käsillä olevan hetken upeuden hoksaaminen ja siitä nauttiminen. Tässä maailmassa kun ei saa mistään irti niin paljoa kuin meneillään olevasta sekunnista. Siksi seisoin tänään aamuneljältä viimeistä kertaa omassa huoneessani pilvenpiirtäjän suojissa pimeydessä välkkyvää Burj Khalifaa tuijottaen, enkä voinut kuin tuntea positiivisia fiilksiä; tämä kappale on aika pistää pakettiin ja suunnata kohti uusia tuulia, nyt on hyvä juuri näin.

SONY DSC

Palaan varmasti Dubaissa asumisen hienouksiin ja heikkouksiin, elämään lentoemäntänä ja mahdollisesti muihinkin oivalluksiin, mutta nyt on aika vain hengittää maailman keveintä ilmaa. Kuulin, että melko raikasta keliä on luvassa juhannukseksi! Aion silti tykätä ihan jokaisesta sadepisarasta ja vilpoisesta kesäpäivästä, joten jos joku hullu painattaa Kaivarinrantaa naama virneessä, antakaa anteeksi!

 photo2photo1

( Kuvat reilun viikon takaiselta reissulta Al Maha Luxury  Collection Resort & Spahan aavikolle ja tältä päivältä. Melkoisia tähtihetkiä molemmat! )

In English:

What a journey! The trip of my life, which took me far and beyond, is now behind. It was 1 year and 9 months ago exactly when I moved to United Arab Emirates and I had no clue where I am going to end up to. I knew that I´d live in Dubai, work as cabin crew and there will be quite a lot of traveling ahead but that was it. I didn´t know with whom I am going to live with and where, how much I´m going to earn, where would I fly to and how is life in a muslim country far away from Finland. I didn´t really even give it a good thought, I was determined to go and I knew it will all sort out.

The world´s biggest and the best airline took me to 46 destinations, to some of them more than once, and some I only saw from the window when cleaners were rumbling through the aircraft so that we could take it back to Dubai. I know Singapore like my own pockets now, and personal trainers are greeting like friends when I visit the hotel gym in Manchester. Usually I enjoyed the quick getaways but sometimes I really felt like staying and struggled to force myself to sleep to catch the flight back. Happened quite a lot especially on layovers in New York.

And the destinations! Los Angeles in the beginning of the year 2014 was one of the best trips ever (Cannot thank you enough, Noora!), all the visits to NYC, Rio De Janeiro – Buenos Aires-flight that felt like a holiday with friends, almost one week long trip to Brisbane and Auckland that ended the year 2012, all Japanese destinations that made it possible to see this fascinating country, nightlife in Seoul and Korean Barbecue, insane amount of people in the streets of Hong Kong and prawns in the middle of the night in King Coconut restaurant in Colombo. Mauritius is a true holiday paradise, stole a piece of my heart with lovely people and amazing nature.

I traveled during vacations as well, we visited Sri Lanka with my friends from Dubai that turned out amazing after our whole day long ride on the back seat which almost made me willing to head back to the airport. We took an adventurous getaway to Seychelles with my friend Tero on January to prove friends does just well among honeymooners. I had holidays in Dubai as well when my friends were visiting; THANK YOU for all of you for paying a visit, it meant a world to me. <3

I´ve seen a lot but boy there´s still a lot to see! Cape Town and San Francisco are on the list right after Bali. There are quite a lot of places in Europe I want to see as well, and US is one big bunch of destinations to explore! There are still plenty of empty pages in my passport but from now on I´d like my stamps to be just regular tourist entrees; it is time to hang the red hat and enjoy the new places with full of energy, plenty of time and in a good company. It is interesting and eye-opening to travel alone but it sounds like a great idea to have someone suffering from jet lag, and share the most awesome feelings, with.

Despite the urge to go and explore, this summer is (mainly) for Finland. Green grass under the bare feet, the smell of wood heated sauna and my parent´s background barbeque parties. Sweet and fresh strawberries from the market, chilly evenings and bright summer nights. The streets of Helsinki on a hot summer day, glass of white wine in the Espa and happy faces riding their bikes all over. I miss that! But the thing I miss the most are my people. I could try but I cannot even tell how great I feel when I think about our way too long sunday brunches, morning walks and movie nights! I am so crazy excited about the fact that I can see you all without any rush or schedule, and I don´t always have to be the one missing the parties or those days when you really need me there. I know what I´m talking about when I tell that Skype or Facebook can´t replace the time you can spend in the same place. That´s why at the same time I feel sad as well; I´ve found some sweet hearts from Dubai and now I have to leave them behind, but guys I promise I´ll come back in any time soon!

The best part of the whole journey is that I´ve learnt to live in the moment and enjoy it. Here I am standing for the last time at 4 am in my silent and dark room staring at the twinkling lights of Burj Khalifa, and I only feel positive. This is exactly how things should be right now, time for the next move and a new chapter. 

I will write about living in Dubai and about my life as a flight attendant, but right now my mission is to make it home safe and breathe the lightest air in the world. The midsummer might be cold and rainy, but trust me after almost two years of dust and heat that´s just what I need!

(The pictures are from the sun rise seeking trip to Al Maha Luxury Collection Resort & Spa from last week.)1 thought on “Elämäni siistein reissu”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *