Purppuranapsijaa pöydässä

Eilen käytiin lounastelemassa porukalla, josta jo Aniksenmakuisen Facebook-sivulla onkin todisteena upea ryhmäselfie! Suunnitelma selfieen oli huomattavasti toteutusta parempi, sillä erinomainen ruoka meinasi pistää hieman unettamaan ja poukkoilevien portugalilaisten valjastaminen kuvaussessioon +38 asteen helteessä on sekin jo suoritus. Välimeren ilmastossa ei kyllä pinnaa ainakaan kasva, voisi jopa sanoa, että Portugalin kasvateilla on toisinaan lieviä keskittymishäiriöitä. Sillälailla hyvällä tavalla toki, tykkään kovasti rennosta meiningistä, joka tuntuu olevan kulttuurin mukanaan tuoma etu.

Mutta oli mulla ihan uutisiakin; Souk Al Baharista löytyi jälleen uusi helmi!

 Processed with VSCOcam with t1 preset

Sammach on alkuunsa hieman vaikeasti lähestyttävä, sillä listalla on vino pino alkupaloja, muutamia pääsääntöisesti arabialaiseen keittiöön viittaavia sivuannoksia ja sopivasti jälkkäreitä. Kun tähän lisätään huomaamaton ulkomuoto, on tullut käveltyä pokkana ohi tästä libanonilaisesta kalaravintolasta kerta jos toinenkin.

Syy pääruuattomaan listaan selvisi nopeasti; kuten kunnon kalaravintolassa kuuluu, fisu käytiin itse valkkaamassa isolta tiskiltä, eikä menua toki kyetä päivittämään päivän kalasaaliin mukaan. Kuuden hengen ruuaksi valkattiin iso purppuranapsija (mä en siis pääse yli tästä suomenkielisestä nimestä millään, haha!) ja kasa mustekaloja, jotka kävivät grillissä ilman kummempia kommervenkkejä. Alkoi siinä mielenkiintokin heräillä, että tämähän saattaa jopa kolahtaa!

Processed with VSCOcam with f2 preset

Alkupalaksi nautitut etikkaiset vihannekset ja oliivit olivat kalmarien kanssa hyvää pataa, ja päälle sivelty valkosipuliöljy kruunasi komeuden. Jänniä makuja, ja etenkin täysin erilaista syötävää, kuin mihin on aikaisemmin tottunut! Täällä saa muuten yleensä joka paikassa alkupalaksi tilattua kasan tuota arabialaista leipää kera hummuksen, jos on iskenyt isompi nälkä. Kannattaa kokeilla!

 Processed with VSCOcam with f2 preset IMG_0683

Kalmarien jälkeen saapui kalalautanen ja lisukkeet; Taboulehia sekä arabialaista salaattia. Kahta erilaista vihreää, sitruunaa ja suolaa; mainioita kavereita jokainen kyseisille mereneläville. Kalainnostus jatkaa siis voittokulkuaan, en tiedä missä kohtaa aikaisemmin hieman kalavastainen mieleni on alkanut halajaa kaikkien kummallisuuksien perään, mutta hyvä niin. Kala sopii mielestäni mainiosti lounaaksi, ja on ikuisen kanansyöjän makunystyröille ja öljyntarpeille kultaa.

Processed with VSCOcam with f2 presetIMG_0679

Kaikki meni.

Kalaravintola Sammach // Souk Al Bahar, Dubai Mall  // Dubai Downtown

In English:

If you´re planning to go for a lunch with Portuguese people, prepare yourself for bad jokes. That is what I learnt (once again) yesterday with five lovely Portuguese I had lunch with. To be honest I love the way they lunch; the way they get passionate about different subjects, and how they know how to relax and enjoy the meal. 

I guess Sammach has been in Souk Al Bahar as long as I´ve been to Dubai but unfortunately it is so well hidden that you actually might just pass by without even noticing it. That is unfortunate since the lunch we had yesterday was success in every aspect; the fact that you go and pick yourself a fish is awesome, and the food was really, really great. The location next to the Dubai Fountains is not bad either, and you can sit in the terrance enjoying the warmth or go inside if it gets too hot.

We had Red Snapper with Tabouleh and Arabic Salad, grilled Calmari in garlic oil and some veggies with vinegar for a start. I have never combined lebanese cuisine with fish before and I must say that was brilliant! Usually arabic meals are quite heavy so for me this mix was much better. Go and try, I´m quite sure this one won´t let you down!Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *