SUPpaamassa @ Kite Beach

SONY DSC

Viime kesän kuumin trendi SUPpaus, eli Stand Up Paddling, on ollut himotuslistalla siitä saakka kun kyseisestä lajista ensimmäistä kertaa kuulin. Kesäressulla Suomeen ei ennakkosuunnitelmista poiketen ollut mitenkään päin aikaa tai kelejä lähteä Töölönlahdelle, joten päätin testata laudan päällä keikkumista kotona Dubaissa; onhan täällä kivat puitteet kaikenlaiselle vesiurheilulle.

Homma oli  kuitenkin helpommin sanottu, kuin tehty, sillä yksin suppaaminen ei tullut kysymykseenkään, eikä julkisilla turistirannoilla moinen ole edes sallittua. Löysin kuitenkin eräänä päivänä tieni Kite Surf Beachille, josta bongasin tutun näköisiä lautoja, ja päätin, että Dubai-lomallani on viimein aika läksiä vesille.

SONY DSC

Hienoisten taksihaasteiden jälkeen päädyimme viimein oikealle rannanpätkälle, sohasimme nimittän kerran jos toisenkin Jumerah Beach Roadia edes takaisin vain todetaksemme suharin jälleen ottaneen väärän kadunkulman, ja päädyimmekin ensimmäisellä yrittämällä aivan väärään paikkaan. Suosittelen lämpimästi selvittämään sijainnit Dubaissa ennen kyytiin hyppäämistä, ja varmistamaan, että taksikuski tietää minne ajella, sillä Dubaissa paikoilla on toisinaan monenlaisia nimiä, kaksi eri paikkaa tunnetaan samalla nimellä eikä katuosoitteita varsinaisesti käytetä. Kuskien kanssa on vielä toki kielimuurikin melkoinen, englanti ei ole aina ihan kohdillaan, vaikka sujuvasti nuo leikkivät kuuntelevansa ja ymmärtävänsä. Maamerkit, kuten huoltoasemat, moskeijat tai sairaalat ovat usein paras keino löytää lähimaille, ja kielivät takapenkkiläisen paikallistuntemuksesta, joka ei koskaan ole huono homma taksien kanssa.

SONY DSC

Suppaus oli helpompaa, kuin ajattelin joskin aallokossa tasapainottelu vie osan lystistä; lautaan saisi paremmin vauhtia tyynessä vedessä eikä aikaa menisi aaltojen analysointiin. Täytyy myös myöntää, että avomeressä pyöriskely käy melko nopsasti tylsäksi, sillä päämäärätön melominen edestakaisin ei varsinaisesti ruoki seikkailunhalua. Päivi on siis oikeassa jälleen, suppaus kuuluu sisävesiin!

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Hienoisesta pettymyksestä huolimatta melominen oli oikein mukavaa ja käyn varmasti lainaamassa lautaa toistekin; tunnin vuokra on 50 dirhamia (noin 10 €), joka piisaa mainiosti höntsäilyinnon laannuttamiseen. Laudan päällä voi helposti makoilla ja istuskella, joten hyvässä seurassa  voisi vaikkapa meloa ottamaan aurinkoa kauemmas rannasta omiin oloihin.

SONY DSC

In English:

As a beach lover I am always willing to try out all the possible water sports that exists. SUP has been one of the most tempting sports things I had never tried, and since I found a place in Dubai where they rent paddle boards I knew what I want to do during our vacation in Dubai. After small challenges with taxi drivers we finally found our way to the Kite Beach and hopped on boards.

SUP was easier than I thought but I would rather paddle in more tranquil waters. Paddling back and forth gets a little boring as well since there is no destination in the open water to take a trip to; a calm lake with small islands would be a perfect place for a nice adventure. 

Even the conditions are not the best for SUP I will definitely go and rent a board again to enjoy the beautiful view and the great weather. The rent (board and paddle) is 50 dhs per hour, very affordable I must say. If beach life is something you enjoy, Kite Beach is worth visiting while in Dubai, paddling or not. A little more quite beach (during the weekdays at least) offers a great view to Burj Al Arab, and watching Kite surfers riding while sun sets to the horizon is something I could watch every day.1 thought on “SUPpaamassa @ Kite Beach”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *