Kotikaupunkilomalla

Loma on startannu varsin rattoisasti, Päivi on laskeutunut turvallisesti Arabiemiraattien maaperälle ja puolikas vapaista onkin jo hujahtanut nopeasti. Finskin lento saapuu keskiviikkoisin iltapäivällä, joten ilta-aikaa jäi heti ensimmäisenä päivänä vielä melko mukavasti pieneen puuhasteluun. Dubai Malliin kävi tie testaamaan Just Falafelin tarjontaa, sillä Päivin hyvä ystävä on tehnyt menestyksekästä uraa kyseisen ketjun markkinointiosastolla, ja meidän oli toki sivistettävä itseämme heti ensitöiksi. Papu-kasvispallerot illallisella kuulostivat meikäläisen korvaan lähinnä vitsiltä (ai siis ruokaa ilman lihaa? ), mutta oli pakko niellä nauru kun setti orgaanista salaattia sekä falafel-palloja vei nälän mennessän, ja herkullisesti veikin. Oikein suositeltava mesta myös meille lihansyöjille!

collage1

Just Falafel tuli ja yllätti lihansyöjän positiivisesti. / MRIssä piti pistää sairaalakaapua päälle. / Upouusi Turtles-paita neitsytmatkalla Abu Dhabissa. / Saladiciouksen proteiiniruokaa.

Yöunien jälkeen suuntasimme metrolla kohti Al Fahidia ja sporttivaatteiden outletiin, josta tarttui hieman Nikeä matkaan molemmille. ”Lievien” jakkuongelmien ratkaisuksi kävi matka myös räätälille, josko harrastuksissa kasvaneet hartiatkin vielä mahtuisivat muuten istuvaan jakkuun kun sellainen tehdään alusta saakka omin mitoin. Räätälipalvelut ovat edukkaita Dubaissa, ja kopion omasta takista saa noin viikossa; kankaatkin saa samalla reissulla melkein naapurista. Kuvia seuraa mikäli tällä kertaa onnistaa; palvelu ei nimittäin ole täysin pomminvarmaa, sillä Intian muotivirtaukset saattavat toisinaan poiketa Euroopan standardeista esimerkiksi olkatoppausten osalta. Pikapoikkeus ruokakaupassa ja viivana banaanien, mansikoiden, manteleiden sekä rusinoiden kanssa taksilla lääkäriasemalle; vihoitellut ranne pääsi viimein syyniin kun meikä tungettiin putkeen kuvantamisen erikoisklinikalla. MRIssä makoilu on oikeasti aika siistiä! Sairaalakaavut ei. Välipalasta huolimatta nälkä iski kaiken lääketieteellisen tutkimisen vuoksi ja käveltiin hyväksi havaittuun Saladicioukseen lounaalle. Annos tummaa riisiä, papuja, aitoa cuacamolea sekä kanaa maistui jälleen taivaalliselta; tilpehööritöntä kotiruokaa tarjoava ravintola on kyllä pelastus, kun ruokavaatimukset ovat ”terveellistä, hyvää ja riittävästi”. Ei varsinaisesti Dubain käytetyin lause, kun kyse on kaupungin ravintolatarjonnasta.

collage2

Kovan luokan kisastudio; Suomi-Ruotsi-peli Beach Bar Barastissa. / Avobemarilla cruisaamassa Jumeirah Beach Roadilla. / Joka aamun aamupala, joka on kokenut lisäyksiä loman aikana. / Kätevät Inni-kynnet ja mätsäävä puna valmiina iltashoppailuun.

Iltapäivällä piti paltsata Suomeen, joten Skype-palaveria odotellessamme tehtiin pikainen suomalaisvalmisteisten Inni-kynsien teippausoperaatio. Lähtökohdista poiketen (testihenkilöt eivät kuulu varsinaisesti näpertelyn ykkösketjuun) kynsitarrojen liimailu ei tuottanut lähellekään odotetunlaista tuskaa, ja ///M-kynsitarrat saatiin paikoilleen molemmille; jääköön arvoitukseksi miksi tarrojen kuviointi viittaa Bimmereihin. Näpräilyn jälkeen oli jälleen mentävä, sillä yksi pari kävelyyn soveltuvia tennareita oli tilauksessa ja purkki makeuttamatonta maapähkinävoita veteli viimeisiään. Dubai Mall oli sopivasti auki puoleen yöhön, joten otettiin suunta jälleen lähikauppaan, maailman suurimpaan ostoskeskukseen. Kumman tehokkaasti löytyi kengät sekä ainekset omatekoisiin proteiinipatukoihin, jotka pistettiin vielä valmistumaan ennen sänkyyn kupsahtamista. Oli melkolailla naatti olo päivän sykähtelyn jälkeen.

Seuraava aamu aloitettiin harmonisesti Club Stretchin Bikram-joogalla. Puolen vuoden tauko ei varsinaisesti tuntunut hyvältä ja lupasin jälleen itselleni seikkailevani matto kainalossa Al Minaan hieman useammin; Bikramin hienoudet paljastuvat viimeistään seuraavana päivänä kun jumissa ollut kroppa alkaa liikkua kun lihasjännitykset katoavat ja kummasti myös otsakurttu suoristuu ja mieli rauhoittuu. Pienelle vaivannäölle on siis suuri palkkio, etenkin kun eilen suoritettu toinen 90-miuuttinen harjoitus sujui jo huomattavasti helpommin.

Olemme ehtineet ylläolevien toimien lisäksi jo Abu Dhabiin, The Palmille, Barastiin katsomaan lätkää, illalliselle City Walkille sekä harjoittamaan erityiskokeilevaa superruokakeittiötä, mutta näihin pitää palata myöhemmin. Vauhtia piisaa, mutta onneksi kaikkea menemistäkin värittää rentous; lomalla ei ole kiire mihinkään! Namaste.Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *