Vesileikkejä Mauritiuksella

SONY DSC SONY DSC

Lomakausi Dubaissa on kuumimmillaan ja väkeä tuntuu olevan poikkeuksellisen runsain mitoin liikenteessä. Kuhina on kivaa, ja mikä mahtavinta, kaikkien lomalaisten joukkoon on sujahtanut myös tuttuja! Iloni oli tavata pitkän ajan jälkeen varmasti rennoin tuntemani pariskunta Kaisa ja Tero Dubai Mallin kyljessä lounaalla, olipa huippua, että viitsitte tulla metromatkan päähän treffaamaan!

Kylä-Kailat kirjoittavat mainiota blogia myöskin, lueskelin Dubai-juttuja ja mietiskelin, että ihanko tosi tämä on mun kotikaupungistani. Toisinaan sitä unohtaa, millaiseen hulluuteen sitä on osoitteensa oikein siirtänyt! Jokaiselle järkeviä Dubai-vinkkejä kaipaavalle muuten lukemisen arvoista asiaa käytännönjutuista golfiin, lasketteluun ja kaikkeen mahdolliseen, käykää kurkkaamassa!

SONY DSC

Dubain hullutusten ihmettelyt jääkööt kuitenkin seuraavien päivien ohjelmaksi, meikällä alkoi nimittäin loma ny ja hiekkamaahan saapuu vähintään painonsa arvosta kultaa Finskin siivin huomenissa kun toimitusjohtaja Salminen astelee aavikolle. Tangollakin taiteileva ystäväiseni saapuu valloittamaan Lähi-itää kanssani Nike Freet jalassaan, joten raporttia lomameiningeistä seuraa varmasti, mutta glamööri, kupliva ja kultahiput kannattanee etsiä muista lähteistä; tällä tontilla tömisee hiekka ja valuu hiki kun otamme Abu Dhabista vauhdit Bikram-salille ja ilmajoogatunneille.

Kuulumiset hoidettu, paluu Mauritiuksen maisemiin alkaa än yy tee – nyt!

SONY DSC SONY DSC

Huhhei, mikä paratiisi! Päivän starttaa melkoisen sutjakkaasti valkuaismunakkaalla, tuoreilla hedelmillä (tuolle passionhedelmälle muuten voisi antaa vaikka vasemman käden pikkusormen! Nam!) ja leikkelelautasella kera rehujen. Etenkin ulkoilmassa nautiskeltuna erityisen suositeltava aamunavaus.

SONY DSC

Palailin hotellihuoneeseen vaihtamaan kamppeita vatsa pullollaan ja mietin siinä ympärille tiiraillessani, että työnantajan kanssa on vissiin välit kondiksessa. Kuun ohjelmistoon oli iskeytynyt tuplasti reissu Mauritiukselle keskelle Intian Valtamerta, ja siellä sitä släbäreissä läpsyteltiin viiden tähden resortin lääniä ilman kiireen kienää. Tässä hehkutuksessa ei nyt siis huomioida niitä mennyttä elämää olevia Delhin, Iranin ja Pakistanin edestakaisia lentoja, joista jo Facebookissa mainitsinkin… Käykäähän muuten likettämässä erityisen Aniksenmakuista sivua mikäli meno maistuu!

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

Suunnilleen vartin auringossa makoilun jälkeen sain pönötyksestä tarpeekseni ja maanittelin aurinkotuoleista pari duunikaveria mukaan snorklausreissulle. Matkalla selvisi myös mahdollisuus vesihiihtoon sekä weikkiin, joten ei muuta kun tuumasta toimeen ja vesileikkien pariin! Siinä vierähtikin hyvä tovi narun perässä roikkuessa, ai hitsit on hauskaa puuhaa!

SONY DSC SONY DSC SONY DSC

Joku maisteri näytti mallia, ei sujunut ihan samalla letkeydellä meitsin meno, mutta pystyssä pysyin!

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

Jalat täristen heitin hiihtimet rantaan kun oli aika palata alkuperäiseen suunnitelmaan, hypätä lasipohjaveneeseen ja sovitella snorkkelit päähän. Lämpimässä merivedessä polskiminen koralliriuttojen näkymiä ihmetellen on kyllä mieluista puuhaa, menisi mainiosti iltapäiväpuhteena säännöllisemminkin!

SONY DSC

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Puhtia piisasi venereissun päällekin, joten otettiin pienet biitsipelit rannalla auringonottajien kauhuksi ja kävin vielä heittämässä salitreenit päivän mittaisten alkulämpöjen päälle. Voisi sanoa, että oli takki melkolailla tyhjä kun viimein pääsin hotellille ja lösähdin divaaniin juomaan palkkaria Intianlentäviäkoiria katsellen. Kyllä, Wikipedian mukaan tällaisia olentoja on tosiaan olemassa, eikä jäänyt muuten huomaamatta kun tuo nahkasiipinen batmanin serkku kasahti vieressä havisevaan palmuun iltahämärässä. Paikallaan otus on jopa ihan siedettävä katseltava pörrökasa, joka mussuttelee hamsterimaiseen tyyliin hedelmiä pää alaspäin roikutellen, mutta ihan pieni googlaus piti suorittaa kun ensimmäinen metrinen hirmulisko lehahti lähietäisyydelle. Harmittomia ovat.

SONY DSC

Mauritius kuittaa ja kumartaa. Lienee turha sanoa, että kannattaa käydä? Shandrani Resortissa on ainakin meno kohdillaan!

Kerroinko muuten jo, että täälä on lomalainen? Fiilis on kutakuinkin tämä. Ens kertaan!

SONY DSC1 thought on “Vesileikkejä Mauritiuksella”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *