Marina Del Ray – Venice – Santa Monica

SONY DSC

Vaikeuksien kautta voittoon! Kömpelön alun jälkeen Los Angelesin reissu alkoi sujua erityisen sulavaliikkeisesti, kyyti kohti Marina Del Rayta hoitui ja lauloin joka biisin matkalla määränpäähän hillittömissä lomafiiliksissä silkasta onnistumisen ilosta. Sori vaan matkaseuralaiset, mutta jostain kumman syystä radiokanavakin oli osunut oikeille taajuuksille eikä millään malttanut pitää suutaan kiinni! Muutama muukin oli maanantain kunniaksi lähtenyt liikenteeseen, mutta onneksi monikaistainen tie veti hyvin ja Car pool-kaistalla oli tilaa aina, kun muut linjat tökkivät. Onneksi oli porukkaa kyydissä hyvä läjä, tuolle eksklusiiviselle palstalle kun ei ole yksinautoilijoilla lupaa mennä tai sakko napsahtaa.

Losissa ajeleminen on muuten helppoa, ja melkolailla välttämätöntä, sillä yleiset kulkuvälineet ovat paikallisten keskuudessa melkoinen vitsi ja näinollen siirtymät hoidetaan pääosin omalla autolla. Edukkaimman kulkupelin, toisin sanoen imuria muistuttavan pikkuhuristimen saa päiväksi vuokralle noin 60 dollarilla, auton sen sijaan hieman kalliimmalla. Osa liikkeistä tarjoaa päivävuokraan myös täyden vakuutuksen ja rajattomat kilometrit, joten oma nelipyöräinen on kyllä jokaisen dollarin väärti ainakin kaikille vapaasieluille, San Diegoon reissaaville tai Las Vegasiin halajaville. Suunnistaminen on pienen itseopiskelun jälkeen melko helppoa, mutta toki navigaattorin kanssa matka taittuisi vielä iisimmin  – emme moisiin hienouksiin tällä reissulla turvautuneet, sillä iPhonen Google maps-appi ajoi pakko-osin asiansa ja muu suunnistus jätettiin oman onnensa nojaan.

SONY DSC SONY DSC SONY DSC

Koko muu autoon tunkeutunut sakki oli neitsytmatkallaan Losissa, joten vilkutin hyvästit Hollywoodin kukkuloille suunaavalle naislaumalle ja vaihdoin häsläyksen leppoisaan joutenoloon. Mahtavan sattuman kaupalla Abu Dhabissa asustava ystäväni Noora oli Losissa asustavan äitinsä luona vierailulla juuri minivisiittini aikana, ja uhrasi yhden lomapäivänsä tämän turistin kanssa pyöriskelyyn. Kiitos vielä, ihanat vieraanvaraisuudesta! Nooran äidin partsilta olikin mahtavat näköalat ja lounas oli odotamassa kera kahden hymyilevän naisen kun saavuin boheemin tyylikkääseen asuntoon. Lekottelimme tovin auringossa kuulumisia vaihdellen enkä voinut oikein uskoa, minne olin päätynyt; ”Täähän on siis ihan niinku postikortista!”.

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

Lounaan päälle oli aika hypätä beach cruisereiden selkään ja lähteä raidaamaan kohti Santa Monicaa. Marina Del Raysta kulkee koko matkan Venice Beachia pitkin mainio pyörätie, josta on todellista herkkua tsiigailla rantakadun puuhia ja ihastella maisemia. Räpsin kuvia vauhdissa, joten vinot horisontit voi laittaa hieman epävakaan alustan piikkiin. Tärähtäneellä kameranaisella ei toki ole osuutta asiaan.

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

Pysähdyttiin matkan varrella vesiostoksille, ja tietenkin piti ottaa myös muutama kuva; mitä luksusta onkaan kun on kaveri matkassa! Rakastuin palavasti rannalla vallinneeseen meininkiin, sillä täällä tuntuu, että saa oikeasti olla juuri sitä mitä on. Ihmiset hymyilevät ja antavat toisilleen tilaa olla ja elää, eikä kenenkään puuhia katsota pahalla silmällä vaikkei  sitä olisikaan ihan justiinsa. Suvaitsevaisuus huokuu kaikesta olemisesta, ja tuntemattomien kanssa voi ajautua juttusille sen ihmeempiä yrittämättä.

SONY DSC

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

Matka jatkui ja edessä siinteli jo Santa Monica Pier, josta kirjoittelen lisää tuota pikaa; tähän juttuun ei vaan yksinkertaisesta mahtunut enempää kuvia! (Tiedän Nooran nauravan nyt ruudun takana, sillä tästä kuvatulvasta oli pieniä ennakkomerkkejä tsygäilyn ensimetreillä kun suljin lauloi taukoamatta). Maisemissa ei ollut todellakaan valittamista, etenkin nuo ulkoilmasalit ovat melko oiva keksintö jos multa kysytään.

SONY DSC SONY DSC

Reissu taittui nopeasti ja pian olimmekin jo Santa Monicassa. Maisemat sen kun paranivat, olisin voinut fiilistellä sinistä taivasta ja raikasta merituulta loputtomiin! Kuvissa alla Santa Monica State Beach, joka on varmasti hieman kansoitetumpi lämpimimmillä säillä.

SONY DSC SONY DSC

Santa Monicassa pistettiin fillarit parkkiin, napattiin kahvit Starbucksista ja pujahdettiin shoppailijoiden joukkoon Third Street Promenadelle.

SONY DSC SONY DSC

Pieni harha-askel Victoria´s Secretin aleihin ei ollut huono peliliike, sillä reilun viikon päästä on tarvetta biksuille toivottavasti kokonaisen viikon verran aamusta iltaan. Tammikuun lomakohde on nimittäin sarjassaan paikkoja, jonne olen halunnut kuollakseni päästä jo hyvän tovin. Kuka arvaa, minne koordinaatit osoittavat? Lokaatio tulee olemaan tammikuun viimeisen viikon ajan täällä: S 004° 20.954, E 55° 46.002. Sormet ristiin, että paratiisissa paistaa!

SONY DSC SONY DSC SONY DSC

SONY DSC SONY DSC

SONY DSC

Kookosveteen koukussa, ei mahda mitään. Päivä alkoi kääntyä iltaan, joten päätimme etsiskellä sopivan ruokapaikan ulkosalta, ja löysimmekin varsin passelin terassin Santa Monica Place-ostoskeskuksen yläkerroksesta.

SONY DSC SONY DSC

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

Illallisen päälle pakkasimme pienet ostokset, kiskaistiin pitkähihaiset päälle ja lähdettiin polkemaan auringonlaskussa takaisinpäin. Voi näitä maisemia!

SONY DSC SONY DSC

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

Paluumatkalla tarvitsimme pikaista fiksausapua, sillä avainnipustakaan ei ollut apua löystyneen pyörän stongan kiristämisessä. Hullulla tuurilla yhdestä pyörävuokraamosta pilkotti vielä valoa, joten kurvasimme fillareinemme pihaan pyytämään pientä palvelusta. Sulkemisajan ulkopuolella toisten reviirille tunkeminen voisi olla epäkohteliasta, mutta pienestä pistäytymisestä oli ilmeisesti enemmän iloa, kuin haittaa ja saimme vian kuntoon käden käänteessä. Harmi juttu ei ehditty Losin yöhön tällä kertaa, vaikka kutsu kävikin!

SONY DSC SONY DSC

Vielä minimittainen stoppi juomaostoksille ja teet repussa kotia kohti. Sormet viimasta kohmeina lukittiin pyörät ja relailtiin vielä tovi takkatulen ääressä sisällä lämmitellen ennen, kun naispoppoo tuli noukkimaan minut matkalla takaisin hotellille. Los Angelesissa olisi viettänyt aikaa paljon pidempäänkin, mutta jos siellä viettää päivän, se tulisi viettää juuri näin!

SONY DSC SONY DSC

 

In English:

LA. Do I need to say more? I had easily one of the best days of my traveling life, could spend weeks just beach cruising around Venice and Santa Monica, enjoy the atmosphere and the view. The reason why my trip was even better is lovely Noora, a friend of mine who was visiting her mother in California and took me around showing places since she´s been there many times during past years. Thank you so much! Did some small shopping on the way, drank coffee and had lunch – normal things that are just pure awesome when you´re surrounded by smiling people and Californian sunset. This is exactly how you should spend a day in Los Angeles!Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *