Orange County, LA

SONY DSC

16 tunnin lento Amerikan toiselle puolelle Los Angelesiin meinasi käydä raskaaksi muutamassa kohtaa, mutta perillä kaikki kärvistely unohtui taikaiskusta. Aurinkoinen Kalifornia pistää väkisin hymyilyttämään eikä pieni venailu immigrationissakaan hetkauttanut huimauksesta huolimatta. Hyvä tsemppi meinasi kuitenkin loppua lyhyeen, sillä valmiiksi bookattu auto olikin työnantajan kepposten vuoksi nyt väärässä hotellissa ja Hertzin toimisto kiinni kyseiseltä päivältä. Uusi hotelli oli kaiken lisäksi täysin hölmösti kaukana kaikesta, vaihto kävi Torrencesta Orange Countyyn, jonne kentältä ajaa ainakin kolme kertaa kauemmin.

Mököttäminen on kuitenkin täysin yliarvostettua eivätkä asiat yöaikaan etene, joten tuuppasin itseni suunnitelmista poiketen takapenkkiläiseksi matkaseuran suurempaan vaniin ja eikun Los Angelesin pimenevään iltaan. Kohteena oli Long Beach, ja reissun missiona ruoka.

SONY DSC

Uuden paikan tutkiminen pimeällä on yhtä tyhjän kanssa etenkin auton takapenkiltä käsin, mutta kyllä pieni ilta-ajelu aina voiton vie hotellilla homehtumisesta. Painiskelin päässäni seuraavan päivän vaihtoehtoisten suunnitelmien kanssa, sillä jollakin olisi siirryttävä Orange Countysta Marina Del Rayhyn aamun ensimmäisinä tunteita. Helppo parinkymmenen minuutin siirtymä vuokra-autolla olikin muuttunut tunnin reissuksi, eikä kulkupelejä ollut liiaksi tarjolla. Lisäbonuksena oli illan takaisintulo, joka sekin pitäisi saada sujumaan suhteellisen kivuttomasti.

SONY DSC

Pää ei kuitenkaan enää toiminut millään, joten hylkäsin mietteet ja kurvasimme täysin mutulla The Pike-ostarin hoodeille, jossa ei sunnuntai-iltana kovin paljoa ruuhkaa ollut. Parkkeerasimme ensimmäisen ravintolan eteen, joka ikäväkseni ei ollut ihan sitä, mitä itselläni oli mielessä. Epäilyksistä huolimatta laitoin Hooters- visiitin huvin ja urheilun vuoksi toteutettavan testin piikkiin, sillä matkaseuralaisillani oli kyseistä paikkaa kohti kummallista vetoa eikä auttanut alkaa kinaamaan ruokapaikasta niin nälkäisen poppoon kanssa ainoana soraäänenä. Onneksi se ainoa ihmisravinnoksi passaava ruoka, pinaatti-kana-sinihomejuusto-salaatti oli aivan mukiinmenevää, ja tärkein tehtävä tuli täytettyä. Nälkä lähti.

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

Ruoka aiheuttaa akuutteja väsymyskohtauksia yli vuorokauden hereilläolon jälkeen, joten suuntasimme kipin kapin takaisin hotellille ja lakanoiden väliin. Matkalla koko muu poppoo sammahti saman tien, joten päätin sinnitellä hereillä kartanlukijana ja huolehtia, että kuskilla pysyisi vielä tovin silmät auki. Ei tarvinnut paljoa mietiskellä tulisiko uni vai ei kun laitoin oven takanani kiinni, taju lähti saman tien kun sain itseni vaakatasoon.

SONY DSC

Aikaisesta nukkumaanmenosta johtuen heräsin pyörimään suotta unen toivossa aamuneljän korvilla. Skypettelin Suomeen ja päätin vääntäytyä pienelle happihyppelylle, sillä aurinko alkoi jo nousta ja pitäisi visiin ne hotellin lähiseudutkin vilkaista ennen siirtymistä seuraavalle etapille. Välittömässä läheisyydessä ei ihmeempää ihmeteltävää ollut, mutta aamuapala maistuu aina paremmalta pienen lenkkeilyn päälle.

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

Jenkkeihin ruuan kuskaaminen on hieman hankalampaa, kuin muualle, ja edellispäivän kevyiden eväiden päälle oli aamulla saatava kunnon aamiainen ennen liikkeelle lähtöä. Niinpä iskeydyin Hiltonin buffet-pöytään ja herkuttelin pitkästä aikaa reissussa tuoreilla marjoilla, hedelmillä, kaurapuurolla, kotitekoisella granolalla sekä valkuaismunakkaalla. Kyllä teki hyvää syödä vähän tuhdimmin! Kaiken pekonin, french toastien, muffinssien, sokerihuurrettujen murojen sekä höttöleivän seassa on muuten usein ravintorikastakin kamaa, ja useassa hotellissa saa munia haluamallaan tavalla. Mainio juttu, jos haluaa pysytellä fiksulla ruokavaliolla reissussa!

SONY DSC SONY DSC

Yhdeksän korvilla sain viimein suunnitelmat pakettiin, aikataulut fiksattua ja kyydit hoidettua sinne, minne toivoinkin. Melko säätämistä, mutta kaiken vaivan arvoista! Huikeasta päivästä Santa Monicassa lisää pikapuolin, kuvatulvaa luvassa!Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *