Tuli pari muuttujaa

En ole koskaan uskonut pitkän tähtäimen suunnitelmiin, jotka on sinetöity pitäviksi, sillä ainakin oma kokemus on osoittanut, että kovin simppelitkin plänit usein kariutuvat kuuluisaan pariin muuttujaan. Lisäksi sattumanvaraisuus on ainakin matkustamisessa yksi hienoimpia elementtejä, sillä upeimpiin kokemuksiin eksyy lähes joka kerta puolivahingossa. Kun ei osaa odottaa mitään, kokee eteentulevat jutut usein autenttisemmin ja se on oikeasti aika mainio tila vastaanottaa uusia kokemuksia.

IMG_5750

IMG_5769

Mun piti olla Australiassa, tai niin oli suunniteltu (siis tässä kohtaa menee jo mönkään kun suunnittelee). Sydneyn koneet olivat niin piukassa porukkaa, että naisten lomamatka kariutui ja nyt saan sitten vain miettiä, mitä kaikkea olisimmekaan keksineet rakkaan ystäväni ja rikoskumppanini, hurjanhyvää tankotanssiblogiakin kirjoittelevan Päivin, kanssa. En kuitenkaan takaiskusta huolimatta suostunut jäädä rutisemaan kotiin, sillä vapaapäiviään ei kuulu käyttää himassa päätään seinään hakatessa eikä lomalla murjoteta. Lentoliikenne syyniin ja arpapeli käyntiin.

photo 1 photo 2

Lottoarvonnan tuloksena kohteeksi valikoitui yllättäen koti-Suomi, ironisesti toki kaikista paikoista poiketen, joissa ei sada tai ole kylmä. Reittivalintakin olisi voinut olla simppelimpi, Amsterdamin kautta pompulla liian aikaisin lähtevällä koneella 14 tuntia tuntuu suoran Finskin kuuteen tuntiin nähden hieman epäreilulta. Tyhjensin siis siististi pakatun matkalaukkuni, heitin pakkauslistat mäkeen ja runnoin vaatekertaa nollakelien varalle sen minkä laukkuun mahtui farkkuja jalkaan lähtökiireessä kiskoen. Sinne laukkuun ei kyllä kovin paljoa mahdu, minä kun en suostu raahamaan huvinvuoksi vaatekaapillista vetimiä ja litratolkulla kosmetiikkaa.

photo 3

photo 4

Kattavan Australia-hehkutuksen ja Sydney-fiilistelyn sijasta kuvitus siis jotain aivan muuta, saattaapi vielä tipahtaa kuva huurteeseen vetäneestä autonlasista, pimeyden vuoksi mustaksi värjääntyneestä itämerestä tai kasallisesta ystäviä, joiden kanssa aion kilistellä elämälle. Suomi-loma jatkuu nyt pienen Dubai-pyrähdyksen jälkeen ja olen siis jälleen kotimaan kamaralla. Kiitos Finnairin lakkohommien kariutumisen pääsin jatkoajalle jopa sillä suoralla lennolla, viikon sisällä kolmas välilaskuin tärvelty lentomatka olisi saattanut olla jo liikaa.

photo 5

Kumma kyllä marraskuinen, pimeä Suomi tuntuu aivan ihanalta. Raitisilmamyrkytyksen hankkiminen heti aamutuimaan on paras tapa herätä, aikaa aamulenkkeilylle pitäisi suoda jokaisen! ”Mönkään menneestä” lomasta onkin siis kuoriutunut varsin kelpo, etenkin sen lomailun kannalta! Olen nukkunut, levännyt ja laiskotellut kerrankin touhottamatta ja ollut ihan koko päällä siellä, missä sillä hetkellä olen. Tuppaa unohtumaan tuokin kun on aina kiire tai väsy. Kaikkena ekstrabonuksena vieressä on Aussireissun tärkein syy Päivi, jonka kanssa sunnuntaiaamun prodeletut maistuvat vieläkin paremmilta auringon paistellessa. Hyvä vahinko.Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *