I <3 RIO

Viime kuun lopulla koitti viimein päivä, jota olin odottanut, kuin kuuta nousevaa. Yksi tämänastisen elämäni siisteimmistä matkakohteista siinsi horisontissa kun kiskoin matkalaukkuani koneeseen kuumassa Dubain yössä. Koin olevani maailman onnellisin tyttö, sillä Brasilian Rio De Janeiron ja minun välissäni oli enää 16 tuntia pitkä lentomatka, joka usean vuoden odotuksen jälkeen ei tuntunut enää kummoiseltakaan siivulta. Reissulle Etelä-Amerikkaan pääsevät vain harvat ja valitut, lottovoittajan on helppo hymyillä.

Saavuimme Rioon iltapäivästä, enkä väsymyksestä huolimatta kyennyt pitämään nenääni irti lasista. Matkasta bussin pomppivalla penkillä jäi päällimmäisenä mieleen kaksi sanaa; henkeäsalpaavan kaunista. Luonto ei avaudu kuvissa millään muotoa, paikanpäällä vehreys ja horisontin korkeuserot pääsevät niin paljon paremmin esiin, kuten aina.

Kököistä kuvista pitää myös syyttää omaa, tyhjää päätään, sillä on täysin loogista purkaa kameralaukusta laturi pois ja jättää pöydälle lojumaan, kun suunta on pallon toiselle puolelle. Jottei se laturin unohtuminen tuntuisi lainkaan kevyemmältä taakalta, piti kamerassa sisällä olevan, täyden akun toki myös purkautua jonnekin sähkövirran mentävään mustaan aukkoon Atlantin yllä. Miten monta katkeraa katsetta loinkaan uskolliseen matkakumppaniini kun käsilaukkuun sujahti Nexin sijasta iPhone, jolla pyrin taltioimaan matkan kohokohtia.

IMG_8176

IMG_8179

SONY DSC

SONY DSC

Huolet kaikkosivat kuitenkin pikaisesti, sillä hotellihuoneen ikkunasta aukeavat maisemat olivat mielestäni melko muikeat. Meikä ei vaan koskaan kyllästy turkoosiin mereen. Eikä hiekkarantoihin! Monessa paikassa on näitä molempia, mutta ihmiset ja ilmapiiri luovat Riossa erityissilauksen mahtavalle maisemalle. Kuvat ovat pääsin Leblon Beachin päästä, jossa hotellimme sijaitsi hieman syrjempänä, korkealla kukkulalla. Hotellilta oli kuitenkin vain noin 20 minuutin kävely Leblonin ”keskustaan”, jossa oli kauppoja, ravintoloita ja ostoskeskuksia melko mukavasti.

IMG_8189 IMG_8190

Nukkuminen on täysin yliarvostettua, joten ei muuta kun kahvia koneeseen ja lenkkikengät jalkaan. Matkaseurani siiryminen hissillä alas allasravintolaan Caipirinhoille ei houkuttanut, joten suuntasin askeleeni kohti Leblonin keskusta-aluetta kaupan toivossa. Laukusta ei nimittäin ollut unohtunut pelkkä kameran laturi… Rantakatu oli lenkkeilijän unelma, enkä olisi malttanut siirtyä sisämaahan, mutta ilta alkoi laskeutua ja illallissuunnitelmat pakottivat nopeaan toimintaan. Rantaelämä näkyy myös kaupunkialueella, jossa voi surutta pyöriä bikineissä tai mikroshortseissa kenenkään paheksumatta. Kontrastia Dubaihin, toden totta!

IMG_8193

Ostoslistalla oli muutaman tuikitarpeellisen tavaran lisäksi pari tai kaksi Havaianaseja, joita lopulta koko reissulta tuli hamstrattua neljät. Minkäs mahtaa, kun oli niin hyviä värejä tarjolla! Verrattuna myös Euroopan hintoihin släbärit irtosivat noin neljäsosalla totutusta hinnasta. Käppäilin vielä suunnitelmista poiketen takaisin hotellille ja reippailun päätteeksi olin täysin valmis lähtemään illalliselle hyvässä tuiterissa olevan porukan kanssa. Toimivaa tavaraa näyttäisi olevan myös paikalliset drinksut siis! Illan ateria oli herkullista, alla kuvatodiste kasvispainotteisesta menusta Garota De Ipanemasta.

IMG_8204

Illallisen jälkeen ei olisi enää kahvikaan pelastanut, joten suunnaksi valikoitui hyvin pian oma sänky hotellin turvissa. Taksimatkustelu kun on mielestäni aina tylsää, joten päätin kävellä vastarannankiiskinä takaisin ja sulatella safkaa mennessäni. Illalla viileässä hiekassa kävellessä ehtii kelailla kaikenlaista, ja totesin, että nämä ovat varmasti niitä hetkiä, joita toivoisin elämässäni olevan vielä lukuisia. Hyvää ruokaa, naurua, uusia paikkoja ja kulttuureja – jostain syystä en saa tarpeekseni tästä kombinaatiosta sitten millään!

Aamu valkeni keppeiden 12 tunnin unien päälle ja päätin käyttää nyt kunnolla hyväkseni rantakadun kuntoilukaistaa. Juoksentelin Ipanema Beachille ja takaisin ihmisten puuhia katsellen ja napsin vielä mennessäni muutamat kuvat; osa kuvista on napsittu lainakameralla, jonka sain reissukamulta lainaan.

IMG_8219 IMG_8220

DSC01454 DSC01469 DSC01470 DSC01473 DSC01480 DSC01487 DSC01489

DSC01496

Rio De Janeiro ja Leblon/Ipanema ovat lomakohteena mahtavia, enkä laittaisi hanttiin kyllä minkään muunkaan tittelin alla kulkevia reissuja kyseisille hoodeille. Rento meininki, helppous, uskomaton rantaelämä ja hymyileväinen palvelu ovat aivan ehdotonta plussaa, joskin pientä kompastelua voi verbaalisesti aiheutua puuttuvista portugalintaidoista. En kokenut kieltä kuitenkaan ongelmalliseksi, ainoastaan turistikierroksilla voi olla hyvä mikäli matkassa on opas yhteisellä kielellä. Meillä onneksi oli, mutta siitä reissusta lienee paikallaan kertoa ihan oman postauksen verran.

DSC01503Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *