Brooklyn Bridge ja pieni iltakävely

SONY DSC

Tuntuu erikoiselta kirjoitella Nykireissun kuulumisia, sillä loikoilen tällä hetkellä ymmyrkäisenä onnesta Suomen kamaralla. Avoimesta ikkunasta sisään tulvii Helsingin raikasta ilmaa sekä ratikoiden kolinaa, joka tuntuu ihanan kotoisalta ja tutulta. Öisen kaupungit, niissä on jotain niin kiehtovaa! Päätin kuitenkin hyödyntää yön tunteja johonkin kehittävään, sillä jetlagin ansiosta kiskaisin yöunet tänään reippaasti iltapäivän puolelle. Ilmeisesti eilen päättynyt lentoralli LAX-DXB-CPH-HEL teki tehtävänsä kun niin kovin väsytti, ja nyt on kärsittävä koisimisen seuraukset.

SONY DSC

New Yorkissa iltapäiväpuhteeksi suunnittelimme reissun Brooklyn Bridgelle. Laskeuduimme koliseviin tunneleihin ja suhautimme maan alla pois Times Squaren väriloisteesta Brooklynin puolelle noin vartissa. Kun tietää minne menee, on metromatkailu Nykissä helppoa ja halpaa.

SONY DSC SONY DSC

Kiipesimme takaisin päivänvaloon ja lähdimme suunaamaan kohti rantaa. Pian olimmekin jo tutummissa maisemissa.

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

En odottanut ihmeitä Brooklyn Bridgeltä, kyseessä kun kuitenkin on ”vain” silta, ja New York tuntuu kerta toisensa jälkeen hengästyttävän ilman sen ihmeempiä turistikohteita. Väärässä olin, sillä näkymät olivat kyllä todella upeat. Etenkin sillan kaupunginpuoleisesta päästä olisi tähyillyt tovin pidempään, pysähtyy sitä väkisinkin kun silmien eteen levittäytyy koko Manhattan. Kaukana horisontissa näkyi myös Vapaudenpatsas, jonka bongaaminen livenä on toki kuulunut myös ”Things to do in NY”-listalleni. Rasti!

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

Sillan yli takaisin Manhattanille asteleminen sai mahat kurnimaan, joten oli aika etsiä ruokapaikkaa heti kiinteälle maalle päästyämme. Italialainen ravintola Acqua pääsi tällä kertaa testattavaksi ja en olisi uskonut, että lähes sillan alla lymyävässä, erittäin hyvin piiloitetussa korttelissa olisi näin mukiinmenevä lounaspaikka. Taas tuli todettua, että Tripadvisor on vaan paras keksintö koskaan! Satuimme paikalle kreivin aikaan – meidät tyhjänä vastaanottaneessa ravintolassa ei ollut pöytääkään tilaa kun olimme lähdössä vain 45 minuuttia myöhemmin jatkamaan matkaa!

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

Kävelyn suurena fanina en suostunut hukkaamaan aurinkoista iltaa, joten päätimme kävellä takaisinpäin China Townin läpi ja jatkaa matkaa kohti Broadwayta. Henkilökohtainen suosikkialueeni matkan varrella oli ehdottomasti Lower East Side, jossa elämä vain vaikutti täydelliseltä. Huvittavaa sinänsä, sillä kuvasta alueen ihanuus ei kovin selvästi välity…

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

Ihmisiä tuntui piisaavan puuhissaan, henkilökohtaiset suosikkini olivat puistoshakkiturnauksen lomassa sanaharkkaan jumiutuneet miehet, itsepalvelupesulan penkillä smoothieta ryystävä rillipää kirjansa kanssa sekä pukumies tennareissa salkku selkärepusta pilkottaen. New Yorkissa kätevyys menee toisinaan tyylikkyyden edelle kiehtovalla tavalla, eikä kukaan pahoita mieltään vaikka aamun asuvalinnalla ei olisi mitään tekemistä pukukoodien kanssa.

SONY DSC SONY DSC SONY DSC

Illan viimeiset valonsäteet antoivat puitteet vielä Flatironin sekä Empire State Buildingin kuvaamiselle, jonka jälkeen veto oli jo niin pois, ettei meinannut virtaa riittää kuin pystyssä pysymiseen. Tokkurassa talsin takaisin hotellille ja kaaduin suorilta jaloin melkein täysissä pukeissa yöunille. Päivä oli kuitenkin mainio lievästi ilmaistuna, ja jälleen New York osoitti erinomaisuutensa.

SONY DSC2 thoughts on “Brooklyn Bridge ja pieni iltakävely”

  • Kiitos. Taas kerran loistavaa tekstiä ja sykähdyttäviä kuvakulmia! Onko 17-18.5. tapahtuman kutsu saavuttanut Sinut? Jos suinkin pystyt järjestelemään läsnäolosi, niin se ilahduttaisi koko sukua!

    • Moikka ja kiitos jälleen kivasta palautteesta! Kuulin juu Suomivierailulla, mitä siellä suunnitellaan ja saavun paikalle mikäli pääsen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *