Lomalla Dubaissa / osa 1

Aavikolla on ollut vilskettä. Reissaamisen lisäksi takana on mitä hukeimmat 10 päivää, sillä sain lentorahtina kaksi ihanaa ystävää suoraa sateisesta Suomesta lomalaisiksi. Kirsikkana kakun päällä satuin olemaan Dubaissa lähes koko ajan, joten kerrankin tuntui olevan aikaa puuhailla ja vähän oleillakin! Vieraat tarkoittavat aina uusia kokemuksia, sillä turisteilla on tapana pistää liikettä Dubaissa kodin ja kuntosalin välillä tavallisesti sahaavaan reissunaiseen. Rasteja tuli siis rustattua omallekin tehtävälistalle urakalla.

Dubai_Bastakiya_Arabicteahouse

Ensimmäisenä päivänä nautiskelimme Bastakiyassa, Dubain vanhassa kaupungissa, lounasta rennolla otteella. Arabian Tea House on mielestäni yksi parhaista lounaspaikoista Dubaissa erilaisen miljöön sekä herkullisen menun ansiosta. Lekoteltuamme aikamme puiden varjossa jatkoimme matkaa Bur Dubain soukeihin ja otettiin yhden dirhamin venekyyti Creekin ylitse Gold Soukeihin. Kuumassa ilmanalassa hikoiltuamme hurautimme taksilla takaisin nykyaikaan sekä ilmastoinnin viileyteen Festival Cityyn kauppareissulle ja kahvittelemaan upeaan ilta-aurinkoon.

Aloitimme huikean lomamaratonin seuraavana päivänä jahdilla, joka kierteli aurinkoisen iltapäivän Dubain edustalla. Dubai Marinasta lähtevällä paatilla saa nautiskella omia juomia sekä ruokia, makoilla kannella, soittaa musiikkia sekä hypätä kannelta mereen uimaan. Meillä kävi hirmuinen tuuri, sillä samoille vesille sattui kolme vesiskootteria kuskeineen, eikä takapenkeillä ollut kuin tyhjää tilaa nautiskella menosta. 17 henkisen seurueen kesken jakaen ei jahtihuville jää hintaa nimeksikään ja auringon kuumuudesta nautiskelu on huomattavista leppoisampaa merituulen vireessä, kuin sisäpihojen seisovassa ilmassa.

SONY DSC SONY DSC

Dubai Mall lienee paikka, jonne joka ikinen Dubainkävijä eksyy reissullaan ainakin kerran. Maailman suurimpiin kauppakeskuksiin lukeutuva jättikompleksi kätkee sisäänsä tuhansia kauppoja, jättimäisen akvaarion, vesiputouksen, leffateatterin, luisteluradan sekä sisäpihan maailmankuulun suihkulähteen, jota kannattaa käydä katsomassa ilta-aikaan arkipäivinä – viikonloppuna tungoksessa päätyy tavallisesti tuijottelemaan takaraivoja.

Testattavia kahviloita on vielä pitkä liuta, mutta takuuherkulliset cappuccinot saa Dean & Delucalta, josta on myös näkymät suihkulähteelle. Sopivalla ajoituksella voi katsella useamman shown ilman kurottelua. Dubai Mallin kyljessä komeilee myös maailman korkein rakennus, Burj Khalifa, jonne pääsee pikahissillä katselemaan Dubain maisemia. Ennakkobookkaus kannattaa, jonottelemalla ei välttämättä pääse sisään edes samana päivänä, ja hinta on näin edullisempi.

SONY DSC

Dubai Mallin vieressä oleva Souk Al Bahar vetää minua tavallisesti puoleensa enemmän, kuin kauppakeskuksen sisällä olevat ravintolat. Sillan ylittämällä tunnelma vaihtuu ja sitä muistaa jälleen olevansa Arabian auringon alla sekä ravintoloiden terassit ovat rauhallisempia. Libanonilainen ruoka on lähellä paikallista, joten makumaailmaan pääsee sisälle kokeilemalla Abdel Wahabia Souk Al Baharin 2. kerroksessa, joka tarjoaa myös näkymät Burj Khalifa Lakelle. Alkoholijuomat ovat myös tällä puolella siltaa sallittuja, tosin kuin Dubai Mallin ravintoloissa drinkkilistan vaihtoehdot ovat täysin terästämättömiä.Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *