Singapore

Hetkessä elämisen hyvä puoli on se, että päivien juostessa ohi vauhdilla jää rytäkästä käteen kiireestä huolimatta jatkuvasti fiiliksiä, kokemuksia ja ihmisiä. Pysähdyin tänään ensimmäistä kertaa ikuisuuteen suositustenmukaisten yöunien päätteeksi ja purjehdin keittiön kautta läppärin, kameran sekä luvattoman kokoisen maitokahvikupillisen (Ikean maidonvaahdotin on muuten paras sijoitus aikoihin!) kera sohvannurkkaan mutustamaan aamupalaa. Matkalla vedin verhot kiinni, sillä aurinkolapsikin tarvitsee toisinaan päivän, jonka istua nököttää hiljaisessa, viileässä ja pimeässä kera omien ajatusten ilman ihmiskontakteja. Päivän tärkein agenda on spontaanit päiväunet, kameran muistikortin tyhjentäminen sekä pyykinpesukoneen täyttäminen.

Viimeiseen neljääntoista päivään on mahtunut niin ääretön määrä kaikkea mahtavaa, ettei vyyhdin purkaminen ihan yhdeltä istumalta onnistu. Kamera on onneksi taltioinut suuren osan, ja sillä pää on puoliksi vielä Singaporessa, lienee fiksuinta edetä epäloogisesti ja aloittaa viimeisimmästä.

Image

Olen meinannut päätyä Singaporeen moneen otteeseen, mutta jokaisella kerralla suunnitelmat ovat menneet uudelleen. Tällä kertaa pääsin perille saakka, ja odotettu suurkaupunkivierailu ei todellakaan pettänyt odotuksia. Singapore oli juuri niitä asioita, joita sen kuvittelin olevan; puhdas, vehreä, järjestelmällinen sekä hyvin epäaasiamainen. Huoli turhan kliinisestä ilmapiiristä pyyhkiytyi kuitenkin pois, sillä ihmisvilinä tuo mausteensa kadunkulmiin ja riksat sekä taksit värittävät leikkisästi maisemaa.

SONY DSC

Majoitun Carltoniin, joka oli sijaintinsa puolesta erityismainio tukikohta kaupungissa seikkailemiselle. Viereinen Raffles City-ostoskeskus tarjosi kaikkea shoppailusta ruokaan sekä kahviloihin, joten nälkäisen ei tarvinnut kaivaa edes karttaa ensimmäisenä iltana. Tien toisella puolella sijaitsee myös Chijmes, katolista koulua aikaisemmin majoittanut alue, joka on nykyisin ravintola- ja viihde-elämän keskus. Saavuin Singaporeen perjantai-iltana, jolloin livemusiikki soi ja ravintolat olivat auki yli puolenyön – hyvä tietää, mikäli päiväunet lipsahtavat turhan pitkiksi tai menojalkaa vipattaa.

Päädyimmekin siis juuri Chijmesiin iltaa istumaan ja jääkylmä valkoviini kera mahtavan seuran pisti hymyilyttämään terassilla istuessa. Keskusteluja käytiin aina kreikkalaisesta koulumaailmasta vääristyneisiin mielikuviin Jamaikasta. Kotimaansa maineesta ilmeisen huolestunut lentokapteeni kertoi, ettei jamaikalainen kuulemma todellisuudessa istukaan rastacapissaan pilveä polttelemassa, vaikka reggae radiosta raikaakin. Oppia ikä kaikki! Korvat höröllä kuunnellessa en tainnut kovin paljoa suutani avata, jonka vuoksi alkuperämaani ei ihmetyttänyt kanssaruokailijoita. Kiitos vain vertauksista Kimi Räikköseen sekä viikinkeihin, molemmat sopivat meikäläiseen kuin nenä päähän!

SONY DSC

Aamulla halusin päästä katselemaan kaupunkia yläilmoista, joten lähdimme kävelylle kohti Marina Bay Sands-hotellia. Laivanmuotoinen allas- ja näköala-alue kolmen tornin päällä on Singaporen maamerkki, jota ei voi olla huomaamatta kaupunkiin saapuessaan, ja jonka näköalatasanteelle pääsee tiiraamaan horisonttiin 20 dollarilla. Vaikka kaupunki upea yläilmoista katsottuna olikin, allergiani turistivirityksiä kohtaan vain kasvaa. Sen lisäksi, että meidät pakotettiin seisoskelemaan vihreää seinää vasten ja hymyilemään kameralle (green screen-kuvausta voi tehdä niin paljon paremminkin), hätisti turvamies meidät pois rappusten yläreunalta istuskelemasta, vaikka kenenkään kulkua emme ahtereinemme vaivanneet. Myös hissin sisäänkäynnille piti kiertää vain siksi, jotta sitä alhaalla otettua idioottimaisen huonoa kuvaa voitiin nyt kaupata plyysikansissa kannettavaksi. Joo ei kiitti.

SONY DSC

Välimatkat eivät keskusta-alueella ole kovin pitkiä, joten suosittelen taittamaan matkat jalan, sillä katseltavaa riittää ja kävelykadut ovat leveitä ja helppokulkuisia. Matkalla China Towniin maisema vaihtui pilvenpiirtäjistä värikkäisiin terasseihin, katukauppiaisiin, muovituoliravintoloihin ja pyykkinaruihin. Aitoa Aasiaa, jee!

SONY DSC SONY DSC SONY DSC

Ennen China Townia nautimme tovin Marina Bay Sandsin alakerrassa viileästä sisäilmasta ostoskeskuksessa, jonka silmäätekevin ero lienee Louis Vuittonin liike keskuksen ulkopuolella. Käväisimme sisällä, mutta tälle reissulle ei oltu budjetoitu suurempia hankintoja, joten jatkoimme matkaa. Hieman kyllä jäi se Keepall kaivelemaan…

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

Sisäisen kellon mukaan matka rannalta kiinalaiskortteleihin kesti reilun puolituntisen, mutta tarkkaa aikaa on paha sanoa. Ikäväkseni kameran akku teki perinteiset ja päätti loppua juuri ennen värikkäintä kaupunginosaa, mutta onneksi kuvia tähän postaukseen piisasi muutenkin. Kävelyreissun päätteeksi vatsaa kurni ja kävimme vielä kokeilemassa teppanyakia hotellimme kulmilla, sillä täyden vatsan kanssa käppäileminen kuumuudessa ei ole houkuttelevin vaihtoehto. Teriyaki-kastikkeessa paistetut kananfileet sekä naudanliha kera pähkinäkastikkeen kruunasivat mahtavan päivän.

SONY DSC SONY DSC

Kokemusten perusteella Singaporessa kannattaa jättää väliin kauppakeskusten food courtit ja suunnata ulos muovituoliravintoloihin, kuten noin Aasiassa yleensä. China Townista sai herkullisia hedelmäsmoothieita sekä kaikkea thaimaalaisesta aitoon kiinalaiseen, joten pitäisin sitä myös potentiaalisena vaihtoehtona pit stopille. Myös tuliaiset kannattaa ostaa pikkukiinasta, I <3 Singapore-tavaraa on valittavana varmasti jokaisen kotiinviemisiä odottavan tarpeiksi. Kaupoissa myytiin kylmätiskistä myös herkullista, tuoretta sushia, joka oli kaiken lisäksi vielä niin edullista, että teki mieli lapata matkalaukku täyteen pelkkiä nigireitä kotiinviemisiksi. Houkutteleva vaihtoehto myös, mikäli indoor dining hotellihuoneessa houkuttelee.

SONY DSC

Päiväkävelyn lisäksi Singaporessa on muutakin nähtävää, joita suositeltiin minulle paikallisen työkaverini toimesta ja tästä syystä pidän lähdettä melko luotettavana. Singapore Zoo on myös kavereideni mukaan yksi maailman parhaista eläintarhoista, jossa lajeja riittää ja eläimet vaikuttavat hyvinvoivilta. Singaporessa on myös Universal Studios, jonka sisäänpääsymaksu (74 dollaria) sisältää kaikki aktiviteetit ja puuhaa riittää koko päiväksi. Singapore sopii mielestäni mainioksi minilomaksi matkalla rantakohteisiin, itse en varmaankaan pitkää viikonloppua pidempää aikaa saisi kaupungissa kulumaan.Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *