Hong Kong / China – Symphony of Lights

Hong Kong / China – Symphony of Lights

Image

Palataan vielä kerran Kiinanreissulle, sillä Hong Kongin matkallani ehdin vielä iltarientoihin kaiken shoppailun päätteeksi. Honkkarissa on kauppojen kiertelyn lisäksi paljon muutakin tehtävää ja nähtävää, mikäli Visa alkaa vedellä viimeisiään ja ruuhkaiset vaaterekit alkavat tuntua vastenmielisiltä. Iltapuuhaksi valitsimme japanilaisen ystäväni kanssa Symphony of Lightsin, jossa Victorian sataman molemmin puolin 44 rakennuksen julkisivut välähtelevät synkronoidusti musiikin tahdissa, ja lisäksi taivaalle heijastetaan laser-valoja satapäisen yleisön ihaillessa maisemaa.

Image

Olimme paikalla noin 15 minuuttia etukäteen, joka osoittautui erinomaiseksi ajoitukseksi. Paikalla oli jo hieman väkeä, mutta saimme vielä näkymät joelle; laivojen tiiraileminen oli hyvä harrastus shown alkua odotellessa. Huonona turistina minun on todettava, ettei valoshow aiheuttanut suuria tunteita – lähinnä katselin huvittuneena välkettä, joka lasereineen toi mieleeni kasaridiskot kummallisen kiinalaismusiikin tahdittamana.  Taisi se vika olla silti pikemminkin minussa ja kipeissä jaloissa, sillä kuuntelin ihastuneita huokauksia ja kameroiden suljinten naksahtelua ympäriltä shown loppuun saakka.

Image

Maisema on itsessään kuitenkin kaunis ja kuvastaa hyvin Hong Kongia, joten vieraileminen joella ilta-aikaan on sinänsäkin elämys ilman valoshowtakin.

Image

Image

Välkkeen päätyttyä vatsat alkoivat kurnia ja otimme suunnaksi hotellimme lähellä sijaitsevan illallispaikan, joka tarjoili japanilaista hot pottia. Pienen jonottelun päätteeksi saimme pöydän, johon tuotiin suuri pannu, liemet, ruokailuvälineet sekä ruokalistat. Pitästä menusta valitsimme upotettavat lihat sekä lisukkeet ja ei kun uittamaan herkut kypsiksi!

Image

Image

Image

Image

Testasin japanilaista hot pottia ensimmäistä kertaa ja ihastuin ikihyviksi. Supernälkäisenä alkukankeudet saattavat aiheuttaa turhautumista, mutta ruoka kypsyy pannussa kuitenkin nopeasti, mahdottoman pitkään ei ruokaa tarvitse siis odotella. Ruokailu on tavallista illallistamista sosiaalisempi tapahtuma, ja etenkin hieman vieraamman kanssa saa hiljaiset hetket kuitattua yhdessä puuhatessa, sillä jutunjuurta on ruuasta loputtomiin.Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *